Hasznos tesztmeccs volt

mezokovesd_16Orosházi FKSE-LINAMAR — Mezőkövesdi KC 35-28 (17-15)

Kézilabda Liga Kupa férfi mérkőzés. Orosháza, 200 néző. V.: Babicz, Haskó. Orosháza: Herjeczki — Pásztor 2, Németh G. 2, Srsen, Milas 6, Antal 7, Tárkányi 3. Cs.: Miklós (kapus), Morva 1, Radojevic 1, Knezevic 4 (1), Ferenczi 2, Döme, Komporály 4, Bella, Németh L. 3. Vezetőedző: Buday Dániel. Mezőkövesd: Holló — Vaskó, Grigorjev 4, Radnic 7, Selviasiuk 3, Lókodi 4, Szepesi 4 (2). Cs.: Kovács J. (kapus), Pordán G., Kiss R. 1 (1), Grünfelder, Vukic 2, Rozmán, Kovács B. 3. Vezetőedző: Janó Pál.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 5/3.

Kényelmes, idény eleji tempóban kezdtek a csapatok, az első öt percben felváltva estek a találatok. A folytatásban sem tudott egy-két gólnál jobban meglépni egymástól a felek. A játékrész közepétől aztán a hazai együttes Antal és Tárkányi találataival fokozatosan átvette az irányítást, míg a vendégeket Grigorjev és Radnic tartotta meccsben, utóbbi az első felvonásban hatszor vette be az egyébként jól védő Herjeczki kapuját.

A zöld mezes orosházi magasan jobbak voltak ellenfelüknél (Fotó: Kecskeméti Krisztina - OrosCafé.hu)

A zöld mezes orosházi magasan jobbak voltak ellenfelüknél (Fotó: Kecskeméti Krisztina – OrosCafé.hu)

Szünet után tovább növelte előnyét az OFKSE, a kövesdiek nem igazán találtak magukra. Az orosházi cserék is jól szálltak be a játékba, a két szélső, Komporály és Németh László számos alkalommal tört borsot a vendégek orra alá. A hazaiak határozottan, keményen védekeztek és bár akadtak hibák a játékukban, végül a hajrában további gólokat szerezve megérdemelten győzték le a mezőkövesdieket.

Buday Dániel: — A célnak megfelelt a mérkőzés, jó felkészülési találkozót vívtunk. Még mindig sok apró hibát vétünk, főleg a védelemben, de van idő még ezt javítani, úgyhogy nem vagyok emiatt ideges. A kontráinkba is sok technikai hiba csúszott, amin még kell korrigálni, de időarányosan jól állunk a felkészüléssel.

A „visszavágót” január 27-én, pénteken 18:00 órától rendezik Mezőkövesden.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.