U10: bronzérem Szegedről

U10_pickball_smVasárnap U10-es csapatok számára rendezett viadalt a Pick Szeged. A PickBall fiú kézilabda utánpótlás tornasorozat első rendezvényén az OFKSE 10 évesei is részt vettek és szépen csillogó éremmel tértek haza.

PickBall fiú kézilabda utánpótlás tornasorozatot rendez az U10-es, U11-es, U13-as és U16-os korosztály számára 2017 első félévében. Január 22-én először a legfiatalabbak mérték össze tudásukat a szegedi Városi Sportcsarnokban és a Csonka Szakközépiskola tornatermében. A tervek szerint áprilisban az U11-esek és az U13-asok, majd júniusban a serdülők lépnek pályára.

Január 22-én az U10-as korosztály nyolc csapata két csoportba osztva játszott egymással. A Pick Szeged két gárdája mellett érkezett csapat Algyőről, Debrecenből, Békésről, Ceglédről, Orosházáról és Törökszentmiklósról is.

– Fontosnak tartjuk, hogy az U10-es játékosok játszhassanak a régión kívüli csapatok ellen is, ezért szervezzük meg ezt a tornát. Ebben a korosztályban még az edzéseken van a hangsúly, az eredményt nem számolják. Mivel más országokban ekkor még szivacslabdával játszanak a fiatalok, így külföldről nem hívtunk ellenfeleket. A cél az, hogy találkozzanak olyan gyerekekkel, akikkel a bajnokság során nincs lehetőség és az, hogy a több játéklehetőség által a gyerekek hozzászokjanak gyakori mérkőzésekhez, hiszen ők jövőre már az U12-es bajnokságban indulnak, ahol kétszer annyi meccset fognak játszani egy idényben – nyilatkozta a tornával kapcsolatban Velky Mihály, a Pick Szeged utánpótlás vezetője.

A bronzérmes orosházi U10-esek (Fotó: pickhandball.hu)

A bronzérmes orosházi U10-esek (Fotó: pickhandball.hu)

Csoportmérkőzések:
Pick Szeged I. – Orosházi FKSE 6-13
Békés-Drén KC – Orosházi FKSE 12-17
Orosházi FKSE – Ceglédi KKSE 14-12
Elődöntő:
Oroshaza FKSE – Debreceni Sportcentrum KN 11-16
A 3. helyért:
Békés-Drén KC – Orosházi FKSE 11-22

A torna végeredménye:
1. Pick Szeged II.
2. Debreceni Sportcentrum KN
3. Orosházi FKSE
4. Békés-Drén KC
5. FKSE Algyő
6. Pick Szeged I.
7. Törökszentmiklósi KE
8. Cegléd KKSE

Az orosházi csapat: Tóth N., Tóth A., Szilasi-Horváth M., Szabó M., Somogyi Sz, Horváth P., Császár Á., Szénási V., Anda Á., Patakfalvi M., Rajtó P., Molnár Zs., Kiss-Horváth B.

Jámbor-Kardos Viktor edző: – A csoportunkból magabiztosan, elsőként továbbjutva az elődöntőben a debreceni csapat ellen már erőnket veszítettük. A bronzmérkőzésen azonban a játékosok az egyéni motivációjuk erejét maximálisan kimerítve harcolták ki a győzelmet. Az egy az egy elleni támadójátékunk fantasztikus volt. A sebesség, pontosság és a döntéshozatal területein is hatalmas előrelépés volt tapasztalható mindenkinél. Az agresszív – támadó szellemű – védekezésünk néha felpuhult, azonban ilyenkor kapusaink tették hozzá a saját részüket a sikerekhez. A csapat összességében jelesre vizsgázott. Az egyéni technikai képességeken alapuló páros-kapcsolatokat jól használtuk ki. Csak gratulálni tudok a csapat minden tagjának, még azoknak is akik betegség miatt nem tudtak részt venni ezen a megmérettetésen. Győztünk, mert óriási fejlődésen mentünk keresztül, azonban ez még csak egy lépcsőfok volt, dolgozunk tovább, hogy igazi egyéniségei legyünk a magyar kézilabdázásnak!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.