Diákolimpia: ezüst az országos elődöntőn

tancsics_logo_2Pénteken Szegeden rendezték a kézilabda Diákolimpia V-VI. korcsoportos országos elődöntőjét, ahol az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium együttese is érdekelt volt az országos döntőbe jutásért vívott csatában.

Pásztor István edző OFKSE utánpótlás játékosaiból álló csapatának ellenfelei a Szegedi SZC Gábor Dénes Szakgimnáziuma és a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium gárdái voltak, a csapatok körmérkőzéses formában döntötték el, ki végez az élen és szerez jogot az országos fináléban való részvételre.

Az orosházi fiúk első mérkőzésüket a Szeged ellen játszották, akiket sikerült 13-10-es félidő után 25-22-re legyőzniük. Ezt megelőzően a Tisza-partiak 20-20-as döntetlent játszottak a nyírségi csapattal, így a harmadik találkozó, az Orosháza – Szeged összecsapás döntött a továbbjutás sorsáról.

Csupán rövidke pihenőt kapott a mindent eldöntő mérkőzés előtt a Táncsics legénysége, kicsit fáradtak voltak a fiúk az előző meccs után, így 8-16-os félidő után 31-17 es vereséget szenvedtek a Nyíregyháza együttesétől, akik ezzel az országos döntőbe jutottak.

Az ezüstös orosházi fiúk

Az ezüstös orosházi fiúk

Pásztor István edző: – A fiúk nagyon jól helytálltak, küzdöttek, megtettek mindent, amit megbeszéltünk. Sajnos az erősebb fizikumú és kevesebbet hibázó csapat nyert. Ezzel számunkra lezárult a Diákolimpia, teljes erővel készülünk a bajnokságra.

Az ezüstérmes csapat tagjai: Opauszki István, Rákóczi Gábor (kapusok), Blaskó Tamás, Csányi Zalán, Deák Péter, Eperjesi Martin, Garai Gergő, Kiss Axel, Kristofóri Botond, Kurta Ákos, Németh István, Patakfalvi Botond, Simon Boldizsár, Zvolenszki Attila, Kollár Nataniel, Árus Bence. Edző-testnevelő: Pásztor István.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.