Győzelemmel búcsúztunk az évtől

cegled_lk_smOrosházi FKSE-Linamar — Ceglédi KKSE 30-23 (15-13)

Liga Kupa férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. Vezette: Paska, Vastag. Orosháza: Miklós — Pásztor M., Németh G. 2, Markoski 1, Milas 3, Morva Z., Németh L. 6. Cs.: Herjeczki (kapus), Levy 2, Knezevic 6, Döme 1, Tárkányi 3, Komporály 2, Ferenczi 2, Zvolenszki 2 (1), Bella. Vezetőedző: Buday Dániel. Cegléd: Mojsilov — Megyeri 4, dr. Bíró 4, Tóth K. 4, Szabó B. 3, Lepsényi, Hódi 2. Cs.: Bősz (kapus), Dávid, Müller 1, Fiar 2, Tóth N. 1, Gidai, Imregi 2. Vezetőedző: Nagy Károly.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

Csoportjában a harmadik helyen várta harmadik Liga Kupa mérkőzését a férfi kézilabda csapat. A hazaiak mindenképp szerettek volna győzelemmel búcsúzni az idei esztendőtől és az orosházi közönségtől. Az ellenfél a Cegléd gárdája volt, mely légiósai nélkül, fiatal csapattal érkezett.

A találkozó teljes bevételét – mint minden hazai liga kupa mérkőzését – az OFKSE az orosházi óvodák fejlesztésére ajánlotta fel.

Gyors gólváltással kezdődött a találkozó. Kemény hatos fallal állt fel az OFKSE, de elöl több ziccert is rontottak a fiúk, vagy mondhatjuk azt is, hogy az orosházi nevelésű Mojsilov kapus több bravúrt is bemutatott. A támadásokban elkövetett kisebb-nagyobb hibák ellenére biztosan tartotta csapatunk a kezében a mérkőzést és folyamatosan nálunk volt az előny (10. perc 4-3, 23. perc 11-9). A ceglédi fiatalok rendkívül lelkesen küzdöttek, így nagyobb előnyt az első félidő során a hazai csapat nem tudott kialakítani, de a kétgólos félidei előny a játék képe alapján így is megnyugtató volt.

A zöldben játszó orosháziak esélyt sem hagytak ellenfelüknek (Fotó: Rosta Tibor)

A zöldben játszó orosháziak esélyt sem hagytak ellenfelüknek (Fotó: Rosta Tibor)

A második félidő elejét megnyomta a hazai alakulat. Szépen, folyamatosan gördültek a támadások a pályán. A védelem is összeállt. Ha mégis átjutottak rajta a vendégek, akkor ott volt Herjeczki Balázs. A Cegléd a 33.-tól a 45. percig nem tudott a kapunkba találni és így a félidő felénél már szinte el is dőlt a mérkőzés. A 45. percben a hazai publikum rá is számolt a vendég csapatra (25-15). Buday Dániel forgatta a csapatát, minden játékosunk kapott kisebb-nagyobb lehetőséget. Újoncokat is avathattunk két hazai nevelésű fiatal, Bella Csaba és Zvolenszki Attila személyében. A biztos vezetés tudatában a hajrára kicsit csökkent a koncentráció, a srácok a közönségnek játszottak. A gólkülönbségen kozmetikáztak ugyan Nagy Károly tanítványai, de a biztos, nagyarányú hazai győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Buday Dániel: – Örülök, hogy győztes meccsel tudtunk búcsúzni az évtől és hogy a fiataloknak is tudtam bemutatkozási lehetőséget adni.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.