Magyar Kupa: biztos továbblépés

kupaAz Orosházi FKSE-LINAMAR együttese kedden este Törökszentmiklósra látogatott, ahol egy türelmetlenül, kapkodósan kezdett első félidő után végül magabiztos győzelemmel jutott a Magyar Kupa harmadik fordulójába a jól küzdő Székács csapata ellenében.

Törökszentmiklósi Székács KE – Orosházi FKSE-LINAMAR 19-26 (13-13)

Magyar Kupa mérkőzés, 2. forduló, Törökszentmiklós, 100 néző. V.: Sándor, Szabó B. Orosháza: Miklós — Tárkányi 2, Milas 2, Buday 1, Markoski 4, Ferenczi 3, Komporály. Cs.: Herjeczki (kapus), Oláh T. 4, Morva, Döme, Levy 1, Pásztor M. 1, Antal 5, Radojevic 1, Knezevic 2. Vezetőedző: Vladan Jordovic. A Törökszentmiklós legjobb góllövője: Takács P. 8.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

Az Orosháza csapata kezdetben kidolgozott helyzetek nélkül igyekezett befejezni támadásait, türelmetlenül, elhamarkodottan játszottak a fiúk a hazai kapu előtt. A lerohanásokba is sok hiba csúszott, gyorsan akartunk megoldásokat hozni, a Székács csapata pedig hosszan, türelmesen támadott, gyakran elaltatva a zöld-sárga együttes védelmét.

A t

A törökszentmiklósiak megnehezítették az Orosháza dolgát (Fotó: szekacske.hu)

A második félidőben már egy összeszedettebb Orosháza vonult a pályára, fokozatosan növelték előnyüket Budayék (40. p.: 15-17, 50. p.: 17-22). Sikerült sokkal kidolgozottabb helyzeteket kialakítani, a védelmet is felkeményítette az OFKSE, amit jól mutat, hogy a játékrészben csak hat gólt kapott a csapat. A találkozó második felében már nem volt kétséges a továbbjutás sorsa.

Vladan Jordovic: – A legfontosabb, hogy győzelemmel rajtoltunk a Magyar Kupában és senki nem sérült meg a csapatból. A hazai együttes nagyon harcos és motivált volt, de a mérkőzés előrehaladtával kiütközött a különbség a minőség és a tapasztalat javára. Gratulálok mindkét csapatnak a korrekt játékhoz, megérdemelten nyertünk, a mai mérkőzés jó erőpróba volt a ránk váró további kihívások előtt.

Szloska Krisztián: – Nem játszottunk alárendelt szerepet a mérkőzésen. Kevés játékossal, de nagy szívvel sikerült megnehezíteni az ellenfél dolgát. Remélem ez a jó játék sokáig kitart.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.