Nem született meglepetés

DRO_8264Orosházi FKSE-Linamar – Grundfos Tatabánya 26-33 (12-19)

NB I-es bajnoki férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, 350 néző. Vezette: Bacs, Bóna. Orosháza: Miklós – Komporály 1, Morva, Levy 3, Milas 3, Antal, Németh L. 3. Cs.: Herjeczki (kapus), Ferenczi 4, Z. Radojevic 2, Markoski 6, Buday, Németh G. 1, Knezevic, Tárkányi 2, Pásztor 1. Edző: Vladan Jordovic. Tatabánya: TÓTH M. – Pásztor Á. 2 (2), GRIGORAS 8, VRANJES 2, Szöllősi B. 2, ILYÉS 4, Dénes. Cs.: Sipos, Szöllősi Sz. 4, Harsányi 1, Juhász 2, Bozovic 4, Leimeter 4 (2). Vezetőedző: Vladan Matic.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 2/0, ill. 5/4.

A válogatott játékosok sorát felvonultató Tatabánya érkezett ezen a szombaton az Eötvös-csarnokba, és nem az Orosháza volt a mérkőzés esélyese.

A kezdő sípszó előtt... (Fotó: Zsedényi Péter - OFKSE.hu)

A kezdő sípszó előtt… (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Két vendéggóllal kezdődött a találkozó, amire egy kínai figurás találattal válaszoltunk. Borzasztó erős, magas falat épített fel védelemben a Tatabánya, Vranjes, Sipos, Ilyés kivétel nélkül két méter körüli játékosok, nem volt könnyű dolga a hazai csapatnak támadásban. Védelemben sem, mert Vranjesre sorra tolták a labdákat, ha pedig ketten védekeztünk rajta, akkor vagy Ilyés vagy Szöllősi jutott lövőhelyzethez. Mindennek ellenére a tizedik percben némi meglepetésre 5–3-re vezetett a hazai csapat. A Tatabánya aztán a 10. perc után rendezte a sorokat, felzárkózott, sőt a vezetést is átvette a sztárokkal teletűzdelt vendégalakulat. Ebben jelentős szerepet vállalt a kitűnően védő Tóth Mihály, míg a mi kapusainkról sajnos ezt nem lehetett elmondani. Pillanatok alatt mínusz négy lett oda, támadásban nemigen tudtuk megjátszani a beállónkat, több hibát is elkövettünk, így egyre távolodott ez ellenfél. Ráadásul a félidő utolsó másodpercében még kaptunk egyet. Hétgólos vendégvezetésnél mehettek szünetre a csapatok.

Küzdelem a pályán – papírforma szerint Tatabánya győzelmével zárult a meccs (Fotó: Domján Róbert)

Küzdelem a pályán – papírforma szerint Tatabánya győzelmével zárult a meccs (Fotó: Domján Róbert)

A második félidő első találatát mi szereztük, mégpedig emberhátrányból. Sajnos a büntetőinket ma sem tudtuk értékesíteni, ezen a mérkőzésen is kimaradt mindkét hetesünk csakúgy, mint szerdán a Csurgó ellen. A félidő elején szinte csak Ferenczi tudott a hazai csapatból gólt lőni, míg a másik oldalon rendre megtalálták azt a játékost, aki szabadon lőhetett. Ezzel együtt tartottuk a félidei mínusz hetet. Sőt, egyes periódusokban még kisebb zárkózásokra is futotta a csapat erejéből. Bár nagy hátrányban voltunk, de küzdeni tudásban, harci szellemeben most sem volt hiány a hazai oldalon. A mérkőzés vége felé Miklós Geri is magára talált a kapuban, de komolyabb zárkózásra már nem futotta az időből. Ismét egy utolsó másodperces gól született a találkozó végén, de ezt most a változatosság kedvéért mi lőttük. Ferenczi jó játéka, illetve az, hogy sikerült többször megtalálnunk beállónkat Nikola Markoskit, valamint az időnként villogó szélsőknek köszönhetően tudtuk megtartani a félidei különbséget a végéig.

Vladan Jordovic: – Ugyanazokat a hullámvölgyeket produkálta a csapat, mint a Csurgó ellen, ezzel együtt továbbra is az a feladatunk, hogy itt a bajnokság legnehezebb részében a lehető legjobban játszunk. És várjuk azt a részt, amikor majd hozzánk hasonló erejű csapatok ellen mutathatjuk meg a tudásunkat.

Vladan Matic: – Jóval erősebb kerettel és más célokkal rendelkezünk, mint Orosháza, ma este kijött a két csapat közti különbség. Ugyanakkor gratulálok a hazai csapatnak és Jordovic mesternek, mert szép kézilabdát láthatott a közönség ma este.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.