Győzelemmel rajtolt az OFKSE

14141767_1148826715164160_5361063256363494451_nAz Orosházi FKSE-LINAMAR — Mezőkövesdi KC hazai sikerrel végződő mérkőzéssel pénteken megkezdődött Orosházán a II. Üveg-Világ Kupa felkészülési férfi torna. A sokszoros magyar bajnok, Magyar Kupa- és SEHA-liga-győztes, BL-döntős Telekom Veszprém is várva várt vendég volt, a sztárcsapat végül fiataljaival képviseltette magát a tornán.

Az Orosháza az “A” csoportban a Mezőkövesdi KC és a Váci KSE csapatával került össze, utóbbival szombaton 16 órától meccselnek. A “B” csoportban a Veszprém, a Balatonfüredi KSE és az SBS Eger-Eszterházy található.

A héten megkezdték és a tornára el is helyezték az Eötvös téri sportcsarnok új műanyag pályaburkolatát, ami a II. Üveg-Világ Kupán élesben vizsgázott. További változást jelentett az új eredményjelző, melyet annak finomhangolása és tesztelése után szintén a tornán helyeztek üzembe.

Utolsó eligazítás a Mezőkövesd elleni találkozó előtt (Fotó: Zsedényi Péter)

Utolsó eligazítás a Mezőkövesd elleni találkozó előtt (Fotó: Zsedényi Péter)

Az első tíz perc szoros küzdelmet hozott, majd a kövesdiek három góllal megléptek. A fürge Németh László góljai felhozták az Orosházát és innentől kezdve a szünetig ismét fej fej mellett haladtak a csapatok. A második félidő elején az OFKSE szerzett vezetést, de nem tudott egy gólos előnynél többet kicsikarni. A hajrá kezdetén ismét fordul a kocka, az 54. percben fordított a Mezőkövesd. Következett ismét Németh László, akinek góljaival visszavette a vezetést a csapat, s izgalmas végjátékban a találkozót is hozta.

Orosházi FKSE-LINAMAR — Mezőkövesdi KC 29-28 (14-14)
Orosháza, 350 néző. V.: Nagy, Túróczy. Orosháza: Miklós — Pásztor M. 1, Ferenczi 2, Markoski 4, Buday 1, Milas 3, Németh L. 6. Cs.: Herjeczki (kapus), Morva, Knezevic 5, Antal 2, Komporály 3, Oláh T., Döme, Levy 2, Radojevic. Vezetőedző: Vladan Jordovic. A Mezőkövesd legjobb dobója: Radnic 7.

A torna másik találkozóján:
Balatonfüredi KSE — Telekom Veszprém 27-26 (15-11)

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.