Újabb biztos két pont

cegled_logoOrosházi FKSE-Linamar—Ceglédi KKSE 28—23 (15—12)

K&H liga bajnoki férfi kézilabda-mérkőzés. Rájátszás a 7—14. helyért. Orosháza, 350 néző. Vezette: Dobrovits, dr. Tájok. Orosháza: Herjeczki — PÁSZTOR M. 1, Németh G. 4, Milas 2, ZABIC 5, STRANIGG 8, Németh L. 1. Cs.: Miklós (kapus), MAZIC 3, Knezevic 1 (1), Buday 2 (2), Radojevic, Varsandán Á. 1, Berta, Jancsó. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Cegléd: Abramovic — Országh 1, Grbovic 3, ANDJELIC 8 (1), Sipeki, Lepsényi 1, Hódi 1. Cs.: Mojsilov, Bősz (kapusok), PERISIC 6 (1), dr. Bíró 3, Tóth N., Lászlai, Kun. Vezetőedző: Jakab László.
Kiállítások: 8, ill. 14 perc. Hétméteresek: 6/3, ill. 4/2.

Az alsóházi tabella 5. helyezettjét, a Cegléd csapatát fogadta az OFKSE vasárnap este. A vendégcsapat előző két fordulóbeli eredménye alapján igen szoros és kemény küzdelemre lehetett számítani.

Teljesen megtelt az Eötvös-csarnok lelátója, nagy volt a hangulat már a kezdés előtt. A Ceglédről érkező 50-60 szurkoló komoly hangpárbajt vívott a helyi B-középpel, és ez a mérkőzés folyamán, teljesen barátságos légkörben végig fennmaradt.

Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Mindkét gárdát a nagyon kemény védekezés jellemezte, de nem tudott egyik sem a másik fölé kerekedni a mérkőzés elején. Mindig nálunk volt az előny, és a Cegléd egyenlített, a 7. percben vezettünk először kettővel. Nagyon jó és fantáziadús támadásokat vezetett az orosházi csapat, ügyesen játszottuk ki a vendégek 5+1-es zavarós védekezését. Ami az OFKSE-t illeti, a kilépős hatosfal ezúttal is kemény volt és nagyon jól működött.

Az első negyedóra után tudtuk növelni az előnyt is. A 17. percben 10-6-nál kért időt Jakab László edző, de szerencsére nem volt sok foganatja annak, amit a játékosainak mondott, mert tovább nőtt az orosházi előny. Az emberhátrányokat is jól játszottuk meg, úgyhogy magabiztos négygólos előnnyel vártuk, hogy véget érjen az első félidő. Nem így történt! A félidő végén, az utolsó percben két gyors indításgóllal zárkózott a vendégcsapat, amire csak egy válasz érkezett hazai oldalról, így háromgólos előnnyel mehettek szünetre a fiúk.

Izgalmas mérkőzésen, magabiztos ötgólos hazai győzelem lett a találkozó vége (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Izgalmas mérkőzésen, magabiztos ötgólos hazai győzelem lett a találkozó vége (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második félidő elején hamar emberhátrányba kerültünk, de nem sikerült a ceglédieknek a zárkózás. Sőt! Még mi jöttünk ki jól ebből az időszakból. A 40. perc után összeszedte minden energiáját a Cegléd, látszott, hogy egy lapra tettek fel mindent, zárkóztak is annak rendje-módja szerint rendesen (45. perc 20-18). A 45. perc végén kettős emberelőnybe kerültünk, de nem tudtunk gólt lőni belőle. Viszonylag sokáig megmerevedett az eredmény 20-18-nál és háromszor is támadhatott ennél az állásnál a Cegléd és az Orosháza úgyszintén. Végül, nekünk sikerült ellépni erről az eredményről, mégpedig 2 góllal egymás után.

Jakab László edző mindent megpróbált, védekezést váltott a csapatával, de a kettős emberfogásos védekezésére két gyors Németh Gábor gól volt a válasz, miután hamar vissza is álltak a megszokott 5+1-re. Magabiztosan őrizte előnyét az orosházi csapat, a mérkőzés hajrájának ötgólos hazai vezetésnél vághattunk neki. Négy perccel a lefújás előtt hatgólos hazai előnynél Jakab László még egyszer, utoljára időt kért, de mint az előzőnek, ennek sem volt különösebb látszatja a vendégek játékában. Így aztán magabiztos ötgólos előnnyel, hazai győzelem született.

Vladan Jordovic: – Végig a tavasz folyamán sok sérültünk volt, most is négy játékosom hiányzik, de ahogy a kulcsjátékosok térnek vissza és szerzik vissza formájukat, úgy javul a csapateredmény.

Jakab László: – Ennyi technikai hiba, ennyi kihagyott helyzet az NB I-ben nem megengedett, teljesen megérdemelten nyert Orosháza.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.