Ellentétes félidők mérkőzése

pler-bp_logoOrosházi FKSE-LINAMAR – PLER-Budapest 27-28 (17-13)

K&H liga férfi kézilabda mérkőzés, rájátszás, Orosháza, Eötvös-csarnok, 400 néző. Vezette: Medve, Nagy. Orosháza: Herjeczki – Budai 3, ZABIC 5, Németh G. 3, Pásztor M. 2, RADOJEVIC 8, Németh L. 3. Csere: Miklós (kapus), Szeitl, Knezevic 2, Berta, Suhonjic, Cemas, Varandán, Mazic 1, Tárkányi. Edző: Vladan Jordovic. PLER: Tóth – BAKOS 4, Bújdosó 2, Lókodi 1, LEIMETER 5, Benmiloud 2, Radjenovic 3. Csere: KRÁNITZ (kapus), Kocsi, Tóth P. 2, Oláh 3, Laurencz, Bohács, Sinkovits, NAGY 3, Mikita. Edző: Hutvágner István.
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2. Kiállítás: 6, ill. 6 perc.

Az alsóházi tabella sereghajtóját, az 5 pontos PLER együttesét fogadta az Orosházi FKSE vasárnap este az Eötvös-csarnokban és mindenki sima győzelmet remélt a csapattól. Nem így lett.

Herjeczki védéssel és Németh László góllal kezdődött a találkozó, mindez az első perc két eseménye volt. A vendég fővárosi alakulat rendszeresen cserélt támadásban és védekezésben is, ha a gyors orosházi ellenakciók miatt Bakos nem tudott lemenni, akkor kijöttek 5:1-es zavarót védekezni. Ez sem zavarta azonban meg az orosházi csapatot, annyira nem, hogy a 10. percben már 7-3-ra vezettünk.

Ennél az állásnál Hutvágner István ki is kérte idejét, de ennek sem volt sok foganatja. Magabiztosan, jól játszott a hazai csapat elöl és hátul egyaránt, a vendég PLER negyed óra után kezdett magára találni, de így is tartottuk a 4 gólos előnyt. A hajrában aztán emberelőnyben nagyon rákapcsolt a fővárosi csapat és föl is jöttek 2-re, de rögtön érkeztek a hazai válaszok és a szünetre 4 gólos megnyugtató előnnyel mehettek az orosházi srácok.

Küzdelmes mérkőzése végül egyetlen találaton múlt a két pont sorsa (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Küzdelmes mérkőzése végül egyetlen találaton múlt a két pont sorsa (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második félidő is hazai góllal indult, azt gondoltuk, minden rendben lesz. Küzdött, harcolt a PLER, hiszen számukra minden pont létkérdés. Az orosházi nevelésű Kránitz Zoltán parádézott a fővárosiak kapujában, ziccereket, hetest, egyáltalán mindent védett, míg elöl távoli lövésekből sokszor betaláltak a vendégtámadók. Sajnos a félidő elején kezdődött egy hosszú, 11 percig tartó gólcsend a hazaiak játékában, amikor a 36. perctől a 47.-ig nem tudtunk betalálni a PLER kapujába, ekkor viszont kétszer is. Kapaszkodott az orosházi csapat, futottak az eredmény után, az ellenfél azonban őrizte előnyét. Az 54. percben 22-26-nál Jordovics mester időt kért, hogy még egyszer lelket öntsön a fiaiba. Az utolsó öt percnek mínusz hárommal vágtunk neki. Ekkor védekezést váltott az orosházi csapat és két támadót is külön emberfogással kísértek a mieink. Ez megzavarta a vendégeket, annyira, hogy egészen döntetlenig feljöttünk (27-27). A utolsó percben a PLER egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést, amire még válaszolhattunk volna, de sajnos Mazic nem nézett fel, így labdája elkerülte az üres kaput.

A sérülések miatt 4-5 meghatározó játékosát is nélkülöző orosházi gárda csak az első félidőben tudott magabiztos játékot nyújtani, a másodikban az életéért küzdő fővárosi alakulat megérdemelten vette át a vezetést és végül kis szerencsével, de behúzta a két pontot.

Vladan Jordovic: – Kis túlzással a fél csapatom hiányzik, így nagyon nehéz meccselni és ilyen hőfokú mérkőzéseket játszani szerda-szombat ritmusban.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.