Nem sikerült a bravúr a Csurgó ellen

ball33Orosházi FKSE-LINAMAR – Csurgói KK 17-21 (8-9)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok. Vezette: Bócz, Wiedemann. Orosháza: MIKLÓS – Komporály 1, Suhonjic 2, Zabic, Milas 2, Buday 3 (2), Tárkányi. Csere: Herjeczki (kapus), Szeitl, Knezevic, Cemas 1, VARSANDÁN 3, Németh G., Mazic 2, Pásztor, Radojevic 3. Edző: Vladan Jordovic. Csurgó: BARTUCZ – Gebhardt 1, CAVOR 6, Mota 1, Pordán 4, Faluvégi 2, Gazdag 2. Csere: Székely (kapus), Herbert, Hanusz 1, Hadziomerovic 1, Nagy 1, Mikita 2, Dimitrievski. Edző: Sótonyi László.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 2/0
.

A bajnoki tabella 4. helyén álló válogatott játékosokkal teletűzdelt Csurgó együttesét fogadtuk szombaton este az Eötvös-csarnokban. Nem voltak túl jók az előjelek, hiszen a hazai csapatból többen is betegen, sérülten vállalták a játékot.

Egy hazai ziccer után vendég góllal kezdődött a találkozó. Az elején három lövésünk is mellé szállt. Szerencsére jól védekeztünk a mérkőzés elején, a kilépős hatosfal nagyon jól működött, és mögötte pedig Miklós Geri sorra mutatta be a bravúrokat. Sajnos támadásban kicsit tétovák voltunk, illetve sok volt a technikai hiba. A 15. percben 2-5 állt az eredményjelzőn. Mindössze két Suhonjic gólt tudtunk egy fél félidő alatt felmutatni.

Óriási küzdelem zajlott a pályán, a fiúk ugrottak, csúsztak-másztak, úgy, ahogyan azt elvárta a publikum. Sajnos a támadásbeli gyengeségünk miatt nem sikerült gólt elérni. A 25. percben hazai időkérés, Jordovic mester megosztotta gondolatait a csapattal, és ennek meg is lett az eredménye. A 28. percben kiegyenlítettünk (8-8), ezután még egy vendéggólt jegyeztünk az első félidőben, és így mentek egy gólos különbséggel szünetre a csapatok.

Óriási volt a küzdelem a pályán, minden labdáért fogcsikorgató harc folyt (Fotó: Rajki Judit)

Óriási volt a küzdelem a pályán, minden labdáért fogcsikorgató harc folyt (Fotó: Rajki Judit)

Az orosházi csapat kezdte a második félidőt, és nagyon jól kezdte, hisz rögtön, az első percben két Radojevic gól is született. Megfordult az eredmény, most már mi vezettünk, sajnos ekkor elkövetkezett az első emberhátrány, majd utána nem sokkal a második is, amiből az ellenfél el tudott három góllal lépni tőlünk.

Továbbra is óriási volt a küzdelem a pályán, minden labdáért fogcsikorgató harc zajlott. Sajnos továbbra is sokat hibáztunk támadásban, Bartucz pedig válogatott kapushoz méltóan nagyszerűen védte a csurgói kaput. Az is igaz persze, hogy többször naggyá is tettük őt. Nagyon sok ziccert hibáztunk az első, de különösen a második félidőben. Védekezésben mindent megtettünk, de ugyanezt megtette a csurgói védelem is, ráadásul Cavor nagyon „belőtte magát” a második félidőre, alaposan meg is szórt bennünket.

A hajrában is Bartucz Laciról, és a másik kapuban Miklós Gergőről szólt a mérkőzés szinte. Az utolsó másfél percre még azért sűrűsödtek egy kicsit az izgalmak, hiszen kettős emberelőnybe kerültünk 17-20-as állásnál. Sajnos a nagy sietségben elkövettünk megint néhány hibát, és nem tudtunk sokat kozmetikázni az eredményen.

A hétközi kupa-kudarc után a csurgói együttes játékosai rendkívüli bizonyítási vággyal léptek Orosházán pályára. Ugyanez az akarás és küzdés jellemezte a mi csapatunkat is, a kevesebbet hibázó csapat győzött a mai mérkőzésen.

Vladan Jordovic: – Ennyi elhibázott helyzettel nem lehet ilyen szintű csapat ellen nyerni.

Sótonyi László: – A hétközi, rosszul sikerül kupameccs után nagyon kellett a fiúknak ez a siker.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.