A gyenge pontokat keresi majd a Kövesd

skala16_smA tavalyi élményekből lehet meríteni Orosházán, de jó játék is kell a továbbjutáshoz – nyilatkozta klubja honlapján Skaliczki László edző a szerda esti Orosháza – Mezőkövesd kupamérkőzés előtt.

Négy hétig tartott az MKC felkészülése a nehéz tavaszi szezonra, szerdán pedig kupamérkőzéssel kezdődik az idény, amelyen a tét a legjobb négy közé jutás.

– Négy hétig tudtunk dolgozni, lejátszottunk sok meccset, fele részben alacsonyabb osztályúak ellen. Hullámzó volt a játék, a kapcsolatokban érzek még hibát. Remélem, hogy mindenki a saját feladatára koncentrál, s nem a másikéra, hogy mit csinál rosszul, hanem magát teszi rendbe. Ez látszódjon is kifelé – foglalta össze legfőbb óhaját Skaliczki László vezetőedző.

A keret két játékossal is erősödött, Grigorjev a felkészülés elején, Mekaru viszont csak hétfőn érkezett.

– Dolgozunk a balkezes poszton, hiszen azon az oldalon a játékunk nem volt erős. Dzononak volt pár szép meccse, utána hullámzott a teljesítménye, majd megváltunk tőle. Grigorjev tud gólveszélyt okozni, az is fontos, hogy a többiek mennyire tudják kihasználni az ő gólerősségét, ő pedig mennyire tudja a játékhelyzeteket góllal, aszisztokkal lereagálni. Ebben vagyunk lemaradva, a távoli gólok veszélye hiányzott és egy oldalra beszorultunk. Színesebb lesz a paletta. Mekaru szerdán már bevethető lesz, plusz lehetőség, ráadásul egy jó Ázsia Bajnokságon van túl, sikerből jön. De át is kell állnia, a magyar NB I pedig más bajnokság – mondta a vezetőedző.

Skaliczki László szerint látszik a versenyeken, mennyire fontos a védekezés feszessége, stabilitása, a kapusteljesítmény. Ezzel lehet a támadás lehetőségét megteremteni. Ha ez nincs meg, mindig futunk az eredmény után. Ebben volt részünk ősszel, ez sok energiát elvett, általában nem jöttünk ki jól.

– A kupameccset vártuk. Igyekszünk megtalálni az Orosháza gyenge pontjait, kezelni az erősségüket. Komolyan igazoltak, nekik is céljuk a final four, és a bajnokságban sem mondtak le a felsőházról. Nekünk az erősségeinket kell kihasználnunk. Akik átélték a tavalyi final fourt, azokat – bár kevesen vannak – motiválják az emlékek. Az élményeket át kell adniuk a többieknek is, hogy ők is akarják átélni. Ezen múlik a továbbjutás, meg, hogy milyen játékra leszünk képesek – vélte Skaliczki László.

A mérkőzés szerdán 17:45-kor kezdődik Orosházán, amelyet az M4 Sport élőben közvetít. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlennél a vendég csapat jut tovább.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.