Válogatott átlövőt igazoltunk

ivan-milas_smBoszniai válogatott játékos érkezik Orosházára. A 23 éves balátlövővel még tovább erősödhet a zöld-sárga együttes a bajnokság hátralévő szakaszára.

Ivan Milas korábban szerepelt a boszniai HRK Izviđač és az RK Borac Banja Luka gárdájában, majd a lengyelországi Wisla Plock együttesében játszott, ahonnan a 2014/15-ös szezonra kölcsönbe került a romániai HCM Minaur Baia Mare (Nagybánya) csapatához. Keleti szomszédainknál tavaly bajnoki- és kupagyőzelmet is szerzett klubjával, majd visszatért Lengyelországba, ahol ősztől a Gwardia Opole együttesét erősítette.

aaa

Milas itt nagybányai színekben (Fotó: www.minaur.ro)

Új átlövőnk a nemzetközi kupaporondon is megfordult már, az Izviđač gárdájával KEK és EHF-kupa résztvevő volt, a 2013/14-es szezonban a Wisla Plock együttesével pedig a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatott – ahol éppen a Veszprém búcsúztatta nagy csatában a lengyeleket a legjobb 16 között.

A 198 centiméter magas, 84 kilogrammos játékos Bosznia-Hercegovina nemzeti válogatottjának is tagja, olyan Magyarországon is jól ismert játékosok társaságában, mint a veszprémi Terzic, a szegedi Vranjes vagy a korábban Tatabányán játszó Josip Peric. Legutóbb januárban világbajnoki selejtezőket játszottak a bosnyákok, ahol mind a négy mérkőzésüket megnyerték, Ivan Milas két góllal járult hozzá a sikeres szerepléshez.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.