Tornagyőztesek az U23-asok

kkfhaza_u23_torna_smIzgalmas mérkőzéseket és gyors tempójú, színvonalas döntőt hozott a kiskunfélegyházi Constantinum Sportcentrumban megrendezett Téli Kézilabda Kupa, melyen az Orosházi FKSE NB I/B-ben szereplő U23-as együttese is részt vett január 31-én.

A négycsapatos torna a Kiskunfélegyházi HTK – Köröstarcsai KSK találkozóval kezdődött, a két együttes a bajnokságban is összecsapott ősszel, az októberi tétmérkőzést 29-21-re a félegyháziak nyerték. Most ennél szorosabban, de újfent a KHTK győzött 32-27-re.

A másik elődöntőben a Makói KC nem tudta megállítani az Orosháza U23-as csapatát, az orosházi fiatalok 40 gólt lőve jutottak a döntőbe (27-40).

A Makói KC – Köröstarcsai KSK bronzmérkőzést a tarcsaiak nyerték (34-39), a fináléban pedig a KHTK-ra várt az orosházi gépezet megállítása.

Soós Péter vette át a győztesnek járó trófeát

Soós Péter vette át a kupagyőztesnek járó oklevelet és trófeát

A döntőt jól kezdték a félegyháziak, 2-0-ra, majd 3-1-re is vezettek, védekezésben azonban nem tudták tartani a ritmust az Orosháza gyors fiataljaival. A 10. percre a vendégek átvették az irányítást, de nem húztak el a KHTK-tól, amely rendezve sorait a félidő hajrájában kiegyenlített (18-18).

A szünetre kétgólos fórba kerültek az orosháziak és a második játékrész elején szűk 10 perc alatt jelentős előnyt építettek ki (22-30). Innen már nem volt visszaút a félegyháziaknak, akik hiába kapaszkodtak, három gólnál közelebb nem jutottak ellenfelükhöz (34-39).

A színvonalas torna minden csapat felkészülését hasznosan szolgálta.

A mérkőzéseket követően az együtteseket kupával és oklevéllel díjazták. A torna gólkirálya a makói Bagdi Balázs lett, a legjobb kapusnak Prezenszki István választották a KHTK-ból.

(Forrás: felegyhazikozlony.eu)

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.