Újabb győztes edzőmeccs

ball15Az NB I-es férfi kézilabda csapat a bajnokságra és a rendkívül fontos Magyar Kupa meccsre készülve ismét felkészülési mérkőzésen lépett pályára hétfő este az Eötvös csarnokban. Az ellenfél ezúttal a régi nagy rivális, a Zsiga Gyula irányította Vác együttese volt.

Orosházi FKSE-LINAMAR — Váci KSE 28-25 (16-13)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 100 néző. V.: Nagy F., Túróczy. Orosháza: Herjeczki — Komporály 4, Suhonjic, Radojevic 2, Zabic 5, Mazic 4, Tárkányi 1. Cs.: Miklós (kapus), Buday 1, Cemas 1, Szeitl 1, Varsandán Á. 2, Knezevic 2, Stranigg 3, Németh G. 1, Pásztor M. 1. Vezetőedző: Vladan Jordovic. A Vác legjobb dobói: Lendvay 6, Bartók 4.

A vendégcsapat betegségek, ill. néhány sérülés miatt viszonylag rövid kispaddal érkezett Orosházára, a két kapussal együtt mindössze 13 játékost neveztek az összecsapásra. A meghatározó játékosok – Lendvai, Kökény, Vasic és a többiek azért itt voltak.

Hazai fölénnyel és hazai gólokkal kezdődött a mérkőzés. Komporály Attila jóvoltából három hazai találat is esett, míg váci oldalról csak egy válasz érkezett. A hazai dominancia megmaradt a folytatásra is. 2-3 góllal vezettünk szinte az egész első félidőben, a vendégek egyszer tudtak csak felzárkózni. A 20. percben egyenlőig jutottak, de Mazic góljával még ebben a minutumban újra nálunk volt az előny. Ekkor Jordovic mester sort cserélt. Érkezett Stranigg, Buday, Németh Gábor, Varsandán (csinos monoklival az algyői meccs emlékeként), Szeitl. A lendület csak egy pillanatra tört meg, az újonnan érkezettek ellen sem tudtak a vendégek komolyabb erőt felmutatni. A félidei teljesítmény megkoronázásaként Szeitl Laci lőtt egy utolsó másodperces gólt a félpályáról, így kialakítva az első játékrészt végig jellemző háromgólos orosházi előnyt.

Jó sebességű, hatékony támadásokat vezettünk.

Jó sebességű, hatékony támadásokat vezettünk.

A második félidő elejére sem vett vissza a hazai gárda. Jó sebességű, hatékony támadásokat vezettünk. Élen járt ebben a két új szerzemény, Zoran Radujevic és Igor Zabic. Különösen Zabic beálló játéka volt nagyon tetszetős (öt góljával ő lett a legeredményesebb orosházi játékos). Jó érzékkel, biztos kézzel szedte össze a falba érkező labdákat és magabiztosan értékesítette a helyzeteit. Emellett több gólpassz és hetes kiharcolás is áll a neve mellett. Voltak persze elhibázott támadások, eladott labdák is, de szerencsére ez utóbbiak nem sűrűn fordultak elő. Növekedett is szépen a hazai előny. 3, 4, sőt 6 góllal is mentek a mieink. A végére aztán már becsúszott néhány könnyelműbb megoldás, így a vendégek tudtak egy kicsit kozmetikázni az eredményen.

Vladan Jordovic: – Kevergettem ma is a kártyákat, sokat cseréltem és úgy látom kezd formálódni a csapat játéka. Még sok dolgunk van. A két új játékos Igor és Zoran jól kapcsolódott a munkába, de még sokkal jobban össze kell csiszolnunk az összjátékot támadásban és védelemben egyaránt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.