Győzelem Algyőn

ball_55Hétfőn este Algyőre látogatott NB I-es felnőtt együttesünk, ahol az NB I/B keleti csoportjának éllovasával, a Levendula Hotel FKSE Algyő csapatával csaptak össze a fiúk ez évi második felkészülési mérkőzésükön.

Levendula Hotel FKSE Algyő – Orosházi FKSE-LINAMAR 29-35 (13-15)

Felkészülési mérkőzés, Algyő, 100 néző. V.: Asztalos, Bárkányi. Orosháza: Herjeczki – Komporály 3, Suhonjic 3, Buday 5 (4), Mazic 4, Radojevic 3, Tárkányi. Cs.: Miklós, Lipták (kapusok), Szeitl 3, Stranigg 1, Knezevic 2, Berta, Zabic 4, Cemas 2, Varsandán Á., Pásztor M. 2, Németh L. 3. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Az Algyő legjobb góllövői: Vadkerti 5, Gazsó, Simon 4-4.
Kiállítások: 0, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 6/5.

Az orosházi együttesből sérülés miatt hiányzott Németh Gábor, míg az Algyő két rutinos játékosát, Laluskát és Ambrust is nélkülözte a hétfő esti edzőmeccsen.

Fej fej mellett haladt a két csapat a mérkőzés első felében, többnyire egy gólos vendég előnyt vagy döntetlen állást mutatott az eredményjelző. Az Orosháza kapujában Herjeczki jó teljesítményt nyújtott, ám a mezőnyben mindkét csapat sok technikai hibával játszott, számos helyzetet elpuskázott az első játékrészben. Az Algyőnek a 24. percben egy kihagyott orosházi büntetőt követően sikerült vezetést szereznie (13-12), de a végjátékban Mazicék egy három gólos sorozattal visszavették az előnyt.

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban, két perc alatt kiegyenlítettek, majd kisvártatva ismét megszerezték a vezetést (35. p.: 18-17). A 40. percet követően Szeitl László periódusa következett, aki 2 perc alatt 3 gólt lőtt, miközben Buday biztos kézzel értékesítette az orosházi büntetőket, így az OFKSE négy, majd öt gólosra növelte előnyét, majd Németh László remekbe szabott szélsőgóljainak köszönhetően már nyolccal is vittek a vendégek (57. p.: 26-34). Az utolsó két percben az algyői Gazsónak sikerült kozmetikáznia a végeredményt, így született meg a hat gólos orosházi siker.

Az OFKSE együttesében jó benyomást keltett a frissen leigazolt Zoran Radojevic és a próbajátékon szereplő beálló, a szlovén Igor Zabic.

Az Orosházi FKSE-LINAMAR következő felkészülési mérkőzésére a romániai Resicabánya együttese érkezik az Eötvös-csarnokba január 21-én, csütörtökön. A találkozó 17:00 órakor kezdődik.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.