Elindult a tavaszi felkészülés

ofkse_logoMegkezdte a munkát a tavaszi szezonra az NB I-es orosházi férfi kézilabdacsapat. Egy kis visszatekintésre és a második félidei feladatok, célok áttekintésére kértük az Orosházi FKSE-LINAMAR vezetőedzőjét, Vladan Jordovicot.

– Nagyon fiatal csapattal vágtunk neki a mostani bajnokságnak, ugyanakkor a mezőny is jelentőset változott tavalyhoz képest. Két csapattal bővült a létszám, és sok lett a közel azonos erősségű együttes. Négy döntetlent játszottunk ősszel, ebben szerepet játszott a tapasztalatlanság és többször a balszerencse is. Több találkozón csak apróságokon múlt a két pont sorsa. Ebben a sűrű mezőnyben egy-két pont ide, vagy oda, már több helyezés-különbség a tabellán – emelte ki Vladan Jordovic, hozzátéve, sérülések is sújtották a csapatot.

Németh László szinte végig sérült volt, de Miklós Geri is sokat hiányzott. Nagy vonalakban ezek azok az okok, amelyek miatt nem sikerült maradéktalanul teljesíteni az őszi célkitűzéseket.

Gőzerővel dolgozik a csapat, az edzések mellett felkészülési meccsek is lesznek (Fotó: Rajki Judit)

Gőzerővel dolgozik a csapat, az edzések mellett felkészülési meccsek is lesznek (Fotó: Rajki Judit)

– Ugyanakkor van okunk örülni is, hisz mindössze egy mérkőzés választ el minket a Magyar Kupában a négy közé jutástól, amely nagy siker lenne a csapatnak és a városnak is. Január 8-án, pénteken lesz a sorsolás, annyit azonban már most megígérhetek, bárki is lesz az ellenfél, mindent beleadunk majd a továbbjutás érdekében – emelte ki a vezetőedző.

Kiegyenlített a bajnokság

A tréner elmondta, ősz végén távozott két játékosuk. Pável Machovchin-t kölcsönadták Szlovákiába. Számára szükség van még tapasztalatszerzésre, hogy a magyar NB I színvonalát elérje, Dominik Smojver pedig visszatért Horvátországba. A téli szünetben szükséges lenne egy kis erősítés. Elsősorban egy tapasztalt lövőt szeretnének igazolni, aki támadásban és védekezésben 3-as poszton segítené a csapatot, valamint beállóba is kellene játékos. A tárgyalások folynak, remélik sikerül a jó erősítés.

– A bajnokság végkimenetelét tekintve nem szeretnék jósolni. Rendkívül kiegyenlített a bajnokság, most például 5 csapat van 2 ponton belül és egy-egy győzelem sokat fordíthat a helyezésen. Mindent megteszünk a tavasz folyamán a minél jobb helyezés megszerzéséért, hogy sok örömet szerezzünk nagyszerű közönségünknek – hangsúlyozta az OFKSE vezetőedzője.

NB I-es férfi kézilabdacsapatunk első felkészülési mérkőzése január 14-én, 17 órától lesz Cegléden.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.