Három gólos vereség idegenben

PLER KC – Orosházi FKSE 35–32 (15-20)
NB I-es férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés, Pestszentlőrinc, 300 néző. Vezette: Dobrovits, Dr. Tájok. Orosházi FKSE: Knezevic – Országh 6, Dukic 8, Raffai 1, Mazic 1, Lókodi 9, Ambrus. Csere: Herjeczki, Kovács, Berta, Kardos 2, Sutka 2, Mino 3, Kósa, Balda, Pánczél. PLER KC: Székely – Debreceni 1, Lendvay 4, Pálos 4, Pál 6, Marczinkó 3, Szalafai 4. Csere: Iglesias Povea, Gazdag 8, Bak 3, Kupi, Koller, Rév 2, Forgács, Jakub. Kiállítások: 10, ill. 6 perc. Hétméteres: 9/7, ill. 6/3.

Orosházi góllal indult a találkozó, de gyorsan egyenlítettek a hazaiak. A mérkőzés 15. percéig fej fej mellett haladtak a csapatok, ekkor 12-11-re vitt az Orosháza. (A 9. percben a beállósunk, Mazic megsérült, kificamodott a bokája). A 20. percig volt szoros a meccs, ezután sikerült elhúznunk, és a 26. percben (12-17) már magabiztosan vezettünk. Az ötgólos előnyt megtartottuk a félidő végéig, 15-20-at mutatott az eredményjelző a szünetben.

A második félidő elején úgy tűnt, csapatunk az öltözőben maradt. Hat perc alatt ledolgozta hátrányát a PLER, a 36. percre 22-22-re alakult az eredmény. Ezután már a hazai csapat irányította a mérkőzést, az orosházi gárda csak futott az eredmény után. A 45. percben volt utoljára egyenlő (27-27), ezt követően a vendéglátók 3-4 góllal végig vezettek. Az 58. perben 35-30 állt az eredményjelzőn, a végére kettővel sikerült csökkentenünk a hátrányt. 35-32-re nyert a PLER.

Buday Ferenc: – Az első félidőben sikerült megvalósítani azt, amit szerettünk volna. A második játékrészben aztán a védekezés nem állt össze, és jelentős gond volt, hogy elvesztettük a beállósunkat. Ráadásul egy lökés után Sutka Norbi is lefejelte a parkettet, és a kapusteljesítményt sem tudtuk úgy hozni, ahogy terveztük. A PLER ebben az időben jobban megoldotta helyzeteit. Harcoltunk, küzdöttünk, de a második félidőt elvesztettük. Innen a lehetőségeink, hogy az utolsó négyesben feljebb kapaszkodjunk, a minimálisra csökkent, de csináljuk a munkánkat tovább, mert azért látszottak pozitív dolgok is.

Adorján Gábor: – Két ellentétes félidő volt. Az első játékrészben nem találtuk sem a védekezésünk, sem a támadásunk sebességét. A második félidő elején szerencsére gyorsan sikerült behozni a hátrányt, és utána picit el tudtunk lépni. Nagyon veszélyes és jó csapatot győztünk le. Kevésbé volt látványos a játék, de küzdelmes volt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?