Okos játékkal megérdemelt siker

Ceglédi KKSE – Orosházi FKSE-LINAMAR 27-31 (17-17)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Cegléd, 400 néző. V.: Hargitai, Markó. Cegléd: Abramovic – Országh 2, Perisic 7, Nemanja 6, Andelic 4 (1), Lepsényi 5 (1), Lászlai 1. Csere: Bősz, Mojsilov (kapusok), Tóth N., Hódi, Kun 1, Sipeki, Borsos 1, Megyeri, Bíró. Vezetőedző: Kökény István. Orosháza: Herjeczki – Komporály 2, Mazic, Berta, Buday 8 (5), Stranigg 5, Tárkányi 4. Csere: Miklós, Lipták (kapusok), Knezevic, Suhonjic 7, Cemas 5, Varsandán, Jancsó, Pásztor M. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 16, ill. 10 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 5/5
.

A Cegléd elleni bajnokit sem a legjobb előjelekkel várhatta az orosházi gárda, a hosszabb ideje hiányzó Németh László mellett az előző találkozón megsérült Németh Gáborra és a betegséggel bajlódó Szeitl Lászlóra sem számíthatott Jordovic edző a szerda esti mérkőzésen.

Perisic rögtön az első támadásból betalált Herjeczki kapujába, ám Tárkányi Bence gyorsan egyenlített. Továbbra is a Cegléd volt a kezdeményezőbb, de jól küzdött az Orosháza, emberhátrányból is eredményesek voltak, így a 12. percben ismét egyenlő állást mutatott az eredményjelző (6-6). Fej fej mellett haladtak a csapatok, ám hiába szerezte a 17. percben már hatodik gólját Perisic, egy minutummal később Tárkányi találatával már az Orosháza vezetett (18. p.: 10-11). A zöld-sárgák jó támadásokat vezettek, a 21. percben bemutatkozó junior korú kapus, Lipták is szép védéssel mutatkozott be. Buday büntetőjével kisvártatva már kettővel vitt a vendég együttes (22. p.: 12-14), de a Ceglédnek sikerült egyenlítenie. A félidő végén az orosháziak csapatkapitányának időntúli szabaddobása a kapufán csattant, így döntetlen állásnál vonulhattak öltözőbe a csapatok.

Szünet után ismét Buday, ismét hétméteres, megszerezte a vezetést az OFKSE. Az eddigi meccseken haloványabb formában kézilabdázó Suhonjic is magára talált szerda este, hálószaggató lövésével a 34. percben megint kettő volt az Orosháza előnye (17-19). A folytatásban fokozatosan növelte előnyét a nagyon akaró vendég gárda. Komporály lövésével három, Cemas találatával pedig már négy góllal vezetett a viharsarki együttes (41. p.: 19-23). Közben az elszántan védekező Mazic megkapta harmadik kétperces kiállítását, így Buday pótolta őt a beálló posztján. A kényszerű átszervezés sem törte meg az Orosháza lendületét, Herjeczki parádézott a kapuban, elől pedig Suhonjic hol cunderből, hol 11 méteres átlövésből volt eredményes, a vége előtt egy perccel pedig Tárkányi és Stranigg révén már hattal is vezettek a vendégek (59. p.: 25-31).

A gyengébb napot kifogó Cegléd és a több jó egyéni teljesítményt felmutató és szívvel-lélekkel küzdő Orosháza párharcában megérdemelt vendégsiker született.

Vladan Jordovic: – Nagyon fontos két pontot szereztünk. Harcos, kemény meccs volt, az első félidőben nagyon jól játszottunk támadásban, a másodikban jól védekeztünk és a kapusteljesítményünk is jó volt. Okosan játszottunk és fontos győzelmet arattunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.