Továbblépés a Magyar Kupában

Nyíregyházi KC – Orosházi FKSE-LINAMAR 26-35 (15-18)

Magyar Kupa férfi kézilabda-mérkőzés, IV. forduló. Nyíregyháza, 150 néző. V.: Bonifert, Oláh. Nyíregyháza: Nagy L. – Munkácsi 4, Páczél 2, Tumidalsky 1, Varga L. 4 (1), Gubó 2, Tóth B. 1. Csere: Oláh, Andelic (kapusok), Kurbely 5, Atsushi 1, Kaplonyi 4, Bécsi, Illés, Vitális, Szedlacsek 2. Szakmai igazgató: Varga Zsolt. Orosháza: Herjeczki – Komporály 5, Mazic 6, Berta, Buday 3, Stranigg 7, Tárkányi 3. Csere: Miklós, Lipták (kapusok), Suhonjic 3, Knezevic, Jancsó, Németh G. 5, Varsandán Á. 2, Szeitl, Pásztor M. 1. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 8, ill. 14 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 0/0
.

A bajnokságbeli hullámvölgy után az orosházi csapat a Magyar Kupában szeretett volna vigasztalódni, így nem titkolt célja volt a Jordovic-legénységnek a sima továbblépés a IV. fordulóból. Az NB I/B élmezőnyébe tartozó Nyíregyháza azonban az osztálykülönbség ellenére nem ígérkezett könnyű falatnak, a rutinos játékosokból álló hazai csapat akár meglepetést is okozhatott volna.

Nem így történt. Az OFKSE már a mérkőzés első perceiben magához ragadta a kezdeményezést, és bár az első 10 percben még fej fej mellett haladt a két csapat (10. p.: 4-5), Komporály triplájával kisvártatva már néggyel vezettek a keményen védekező és támadásban is ötletesen játszó vendégek (15. p.: 5-9). Ez a különbség a folytatásban is megmaradt (27. p.: 13-17), csupán a félidő végére csípett le egy gólt a nyírségi együttes a hátrányából.

Szünet után kisvártatva már öt gólos volt az Orosháza előnye (34. p.: 16-21), ám a foggal-körömmel küzdő házigazdák szívós munkával megkezdték a felzárkózást és egy kettős emberelőnyt követően már egy találatnyira megközelítették a zöld-sárgákat (43. p.: 21-22). Ekkor azonban megrázta magát az orosházi gárda, sorozatban hétszer találtak kapuba, míg a hazaiaknak tíz percig egyetlen gólt sem engedélyeztek. Az 57. percben Mazic révén már tíz gól volt a különbség (24-34), így végül sima és megérdemelt OFKSE-siker született.

Vladan Jordovic: – Nagyon fontos győzelmet arattunk a rutinos játékosokkal felálló Nyíregyháza ellen. Berta harmadik két perces kiállítása után ugyan védelmünk nehéz helyzetbe került a magas hazai játékosokkal szemben, de végül jó koncentrációval megszületett a számunkra fontos siker.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.