Döntetlen a sereghajtó ellen

Orosházi FKSE-LINAMAR – PLER-Budapest 25-25 (13-11)

NB I-es férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, 340 néző. Vezette: Bán, Szloska. Orosháza: HERJECZKI – Komporály 3, Suhonjic 2, Szeitl, CEMAS 4, BUDAY 8 (4), TÁRKÁNYI 4. Cs.: MIKLÓS (kapus), Mazic, Stranigg J. 2, Knezevic, Németh G. 2, Berta, Smojver, Pásztor M., Varsandán Á. Vezetőedző: Vladan Jordovic. PLER-Budapest: Tóth N. – Bujdosó 4 (2), Oláh 1, Kocsi 2, Bakos 2, Lókodi 3, Radjenovic. Cs.: KRÁNITZ (kapus), Benmiloud 1, BOHÁCS 5, Nagy Sz. 3, LEIMETER 4, Mikita M., Laurencz. Vezetőedző: Hutvágner István.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 4/2.

Vendéggóllal kezdődött a mérkőzés, de még az első percben örülhettünk a hazai egyenlítő találatnak, melyet Cemas helyezett el a vendégek kapujában. Mindkét csapat hatos falas védekezéssel kezdett, amely az orosházi oldalon működött jobban. Az OFKSE vezetett és tartotta kezében a mérkőzés irányítását az első perctől kezdve (20. p.: 9-6). Jó kapusteljesítmény mellett Buday szellemes irányító játéka eredményezte, hogy a félidő végéig a hazai csapat dominált. Többször is tudtunk labdaszerzés után indulni. Különösen a fiatal szélső, Tárkányi Bence jeleskedett ezekben a helyzetekben. A félidő végén volt egy négyperces hazai gólcsend, amit csak Suhonjic utolsó perces gólja tört meg, de így sem fenyegette semmi a hazai fölényt. Két gólos előnnyel mentek szünetre az orosházi srácok.

A sárga mezes orosházi csapattól győzelmet várt az edzőjük. Nem így lett. (Fotó: Rajki Judit)

Nem ígérkezett könnyűnek a második félidő sem, mert az utolsó helyen álló fővárosiaknak létszükséglet minden pont. Megint vendég góllal kezdődött a félidő, de újra hamar visszavettük az irányítást. A 10. percig úgy zajlott a találkozó, ahogy az első játékrészben láthattuk. Ekkor egy szerencsétlen mozdulat után piros lappal küldték le a pályáról Milan Mazicot, akinek a hiányát komolyan megérezte a hazai csapat. A helyére érkező Smojver ezen az estén nem sokat tudott hozzátenni az orosházi gárda játékához. A jól védő Herjeczkit váltó Miklós Gergő jól szállt be a játékba. Két-három gólos előnyt mutatott az eredményjelző egészen az 55. percig. Ekkor, öt perccel a vége előtt  egy rövidke új meccs kezdődött, melyben a hazai támadásokból már hiányzott az a frissesség, ami a mérkőzés elején még megvolt. Két perccel a lefújás előtt (megint) eladtuk a labdát, amit a PLER azonnal góllal büntetett. Megint egyenlő, sőt a következő támadás után már vendég vezetést regisztrálhattunk. Az utolsó percben ismét csak nekünk kellett menni az eredmény után. Már csak három másodperc volt hátra, amikor a hazai csapat legjobbja, Buday Dani, minden rutinját bevetve lövésre szánta el magát és pontot érő egyenes felsővel bevette a második félidőben remeklő orosházi nevelésű Kránitz Zoli kapuját.

Ha azt nézzük, hogy három másodperccel a vége előtt még a vendégek vezettek, akkor örülnünk kellene, ha azt, hogy végig vezettünk a mérkőzésen, akkor bosszankodnunk. Ha figyelembe vesszük, hogy a múlt héten a Ceglédet győzte le mai ellenfelünk, még jó is lehetne az egy pont, de ha azt vesszük, hogy az utolsó helyezettet nem tudtuk itthon legyőzni, akkor csalódás a mai találkozó. Összességében szomorúak lehetünk egy kicsit, hisz egy nyerhető (félig-meddig meg is nyert) meccset hagytunk döntetlenre és ajándékoztunk egy pontot a pestszentlőrincieknek.

Vladan Jordovic: – Amikor eldönthettük volna a meccset, nem tudtunk gólt lőni. Sajnálom, hogy nem sikerült nyerni.

Hutvágner István: – Meccs előtt aláírtam volna az ikszet, de így hogy csak három másodperc hiányzott…

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.