Vereség a Mátraalján

B. Braun Gyöngyös – Orosházi FKSE-LINAMAR 24-21 (13-8)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Gyöngyös, 600 néző. V.: Dobrovits, Tájok. Gyöngyös: Hudák – Catalina, Szalafai 1, Becirovic, Koller 1, Debreczeni 1, Nigrinyi 1. Cs.: Tamási (kapus), Bali 4, Rédai 4, Sándor Á. 5, Nagy B. 6, Jovetic 1, Ménfői, Tóth G. Vezetőedző: Debre Viktor. Orosháza: Herjeczki – Komporály 1, Suhonjic 2, Knezevic 1, Mazic 1, Stranigg, Tárkányi 1. Csere: Miklós (kapus), Buday 5, Cemas 4, Berta, Smojver, Németh G. 3, Macovchin, Pásztor M. 2, Szeitl 1. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2
.

A gyöngyösieket az elmúlt hetekben példátlan sérüléshullám sújtotta. Mester Savo és Juhász Károly után Kovacsics Péter orrtörés, Varsandán Milán pedig keresztszalag-szakadás miatt került a maródiak listájára. Marczinkó Máté bokasérüléssel bajlódik, így a balkezes átlövő sem vállalhatta a játékot az Orosháza ellen. Bemutatkozhatott viszont gyöngyösi színekben a sérültek pótlására érkező szerb Marko Jovetic és honfitársa, Miralem Becirovic, akik a napokban csatlakoztak a mátraaljai együtteshez. Debre Viktoréknak óriási szükségük volt a győzelemre, hiszen a legutóbbi négy találkozójukon pont nélkül maradtak.

Az Orosháza gárdája a Gyöngyöshöz hasonlóan csupán két győzelmet könyvelhetett el eddigi kilenc mérkőzésén, azonban kettővel több döntetlent ért el, így két ponttal gazdagabban és három hellyel előkelőbb pozícióban állt a tabellán a találkozó előtt. Továbbra is sérüléssel küszködik Németh László, ám Buday és Cemas játékára már számíthatott Vladan Jordovic vezetőedző, aki a mérkőzés előtt úgy nyilatkozott: hinni kell a sikerben.

Villámrajtot vett a gyöngyösi gárda, a 8. percben Szalafai góljával már 4-0-ra vezettek a hazaiak. Az első orosházi találatot Buday egy perccel később hétméteresből szerezte. A 12. percben már 6-1-re vitt a Gyöngyös, erre érkezett meg válaszul az első zöld-sárga akciógól Suhonjic révén. Debre Viktor csapata remekül védekezett, Hudák kapus is elemében volt, így az OFKSE-nek csak nagy nehezen sikerült tartania a lépést, elsősorban Buday góljai és az időközben kapuba álló Miklós Gergő jóvoltából (21. p.: 8-6). Az orosházi együttes azonban továbbra is gyengén muzsikált mind támadásban, mind védekezésben, így megérdemeltnek mondható öt gólos előnnyel vonulhatott öltözőbe a vendéglátók gárdája.

A második játékrész Komporály góljával indult, azonban ez nem jelentette az Orosháza feltámadását, sőt… A 36. percben Bali találatával már hét volt a Gyöngyös előnye, amin Jordovic edző időkérése sem sokat változtatott. Sándor Ákost képtelenek voltak tartani az orosházi védők, támadásban pedig továbbra is bizonytalanok voltak Knezevicék, számos technikai hiba, és könnyelműen elpuskázott lövés jellemezte a vendégek játékát. Az Orosháza árnyéka volt önmagának, csupán a találkozó finisében sikerült közelebb férkőzniük ellenfelükhöz, de akkor már késő volt.

A sikerre éhező Gyöngyös meglepte ellenfelét és gyorsan tetemes előnyt szerzett, amit a sokat bizonytalankodó Orosháza csapatának nem sikerült ledolgoznia.

Vladan Jordovic: – Először is gratulálok a Gyöngyösnek a győzelemhez. Rosszul kezdtünk, Hudák kapus pedig jól védett és az újonnan érkezett szerb játékosok is jól látták el feladatukat. Mi sajnos sok technikai hibával játszottunk, védekezésben és támadásban is gyengék voltunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.