Végletekig kiélezett mérkőzésen döntetlen született

Orosházi FKSE-LINAMAR — Grundfos Tatabánya KC 21-21 (14-12)

Kézilabda NB I-es férfi mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok. Vezette: Bacs, Bóna. Orosháza: HERJECZKI —. Komporály 4 (2), Suhonjic 3, Mazic 2, KNEZEVIC 3, STRANIGG 3, TÁRKÁNYI 3. Cs.: Lipták (kapus), Berta, Smojver 1, Varsandán Á., Buday 2, Németh G., Pásztor M., Macovchin, Szeitl. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Tatabánya: Mijatovic — Pásztor Á. 2, Szőllösi Sz., Dénes, Katzirz 2, Krsmancic 3, VUJOVIC 6. Cs.: BORBÉLY (kapus), Bodó, Harsányi 3 (2), Vaskó, LELE 4 (1), Díaz 1, Mazák, Juhász. Vezetőedző: Vladan Matic.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 5/3.

Három standard játékos hiányát kellett feldolgoznia az orosházi csapatnak a mérkőzés előtt, így nem voltak teljesen biztatóak az előjelek akkor, amikor a harmadik helyezett Tatabányát fogadtuk az Eötvös-csarnokba.

Az orosházi gárda hazai csapathoz méltóan azonnal a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést, és bár nagyobb előnyt nem sikerült kialakítania, az eredmény után mégis a vendég Tatabányának kellett futnia.

Az 5. percben 4-3-ra, a 10. percben 6-4-re állt az eredményjelző, tehát igaz volt a mondás a fiúkra, hogy “megfogyva bár, de törve nem” álltak ellen a tatabányai rohamoknak. A jelentősen megerősített és rendszeresen a legjobb négyben végző Tatabánya ellen nem mindennapi fegyvertény az, hogy végig tudtuk vezetni az első félidőt. Az 5+1-es zavarós védekezésünk nagyon-nagyon kemény volt végig a mérkőzés folyamán, és jól is működött. Ezt mutatja, hogy mindössze 21 gólt tudott elérni a nagyhírű vendégünk az Eötvös-csarnokban ezen az estén. Hozzájárult persze ehhez Herjeczki Balázs nagyszerű teljesítménye, aki végigvédte a mérkőzést, hiszen másik kapusunk, Miklós Gergő agyrázkódás miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni a mai estén.

Nagyon sokan, majdhogynem mindenki átérezte azt a felelősséget, ami ráhárult ezen a találkozón és nagyon jó teljesítmények is voltak a hazai csapatban. Hogy neveket is mondjunk: Herjeczki, Stranigg, Knezevics… de sorolhatnánk tovább. A 15. percben 7-5-re, a 25. percben pedig 11-9-re állt az eredményjelző, tehát végig mi vezettünk, és nagyon kevés gólon tudtuk tartani a vendégek sztárjait: a válogatott Szöllősi Szabolcsot, Bodó Ricsit, és a második félidő végéig Lele Ákost is. A védelmükön – bár Katzirz, Harsányi és Dénes mindent megtettek – rendre megtaláltuk a rést, és Mijatovic kapus sem tudott ellenállni a hazai rohamoknak, 14-12-es kétgólós előnnyel mentünk a szünetre.

Izgalmakkal teli mérkőzésen igazságos döntetlen született (Fotó: Rajki Judit)

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Hamar háromgólosra növeltük az előnyt, amit aztán tartottak is a fiúk egészen a 40. percig. Ebben aztán voltak kettős emberhátrányok, emberhátrányok, emberelőnyök, és minden, ami az izgalmat fokozza. A 40. perc után következett egy kisebb hullámvölgy a hazaiak játékában, amikor 18-15-ről öt perc alatt 18-18-ra jött fel a vendég gárda. Jordovic mester időt kért, az ellépést sikerült is megakadályozni, továbbra is döntetlen környékén maradt az eredmény, egészen a végéig, amikor is egy perc volt hátra, és mindkét gárdának lehetősége volt még eldönteni a mérkőzést a maga javára.

Egyiknek sem sikerült. Hallatlan izgalmak jellemezték a végjátékot, és ez az izgalom, ami a csarnokban jelen volt, elérte a játékosokat is, valószínűleg ez akadályozta meg mindkét gárdát abban, hogy az utolsó támadásból gólt szerezzen. Az utolsó percben két időkérés, két támadás, izgalmak, és a végén… igazságosnak mondható döntetlen született. Egészen a 45. percig jobbak voltunk, mint nagynevű vendégünk, utána fel tudtak zárkózni, és voltak annyira jók, rutinosak, hogy ezt a döntetlent már meg tudták őrizni a végéig.

Vladan Jordovics: – Rendkívül lelkesen és jól küzdött a csapat, akár a győzelmet is megérdemeltük volna. A végén mindkét gárdának volt lehetősége eldönteni a meccset, úgyhogy akár igazságosnak is mondhatjuk a döntetlent.

Vladan Matics: – Hullámzó még a csapat játéka, idegenben pedig különösen görcsösen játszanak a fiúk, és ez a görcsösség most azt eredményezte, hogy Orosházán sem tudtunk győzni. Bár, ha valaki felajánlja a mérkőzés előtt, elfogadtam volna a döntetlent.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.