Nyílt küzdelemben véreztünk el

Balatonfüredi KSE – Orosházi FKSE-LINAMAR 29-27 (13-13)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Balatonfüred, 600 néző. V.: Andorka, Hucker. Balatonfüred: Fazekas – Bóka 2, Zdolik 9, Szöllősi 3, Bánhidi 3, Petrovski 1, Gyene 4. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Gerdán, Kasparek 2, Ligetvári 1, Gábori, Győri 3, Kemény, Németh B. 1. Vezetőedző: Csoknyai István. Orosháza: Herjeczki – Komporály 4, Németh G., Berta, Mazic 2, Cemas 1, Tárkányi 2. Cs.: Kurán (kapus), Smojver 2, Stranigg 6, Suhonjic 3, Macovchin, Knezevic 1, Buday 6, Varsandán, Pásztor M. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3
.

A fürediek repülőrajtot vettek ebben a szezonban, vezették az első osztály tabelláját, négy siker után azonban váratlanul megtört a lendület. Két hete hazai pályán meglepetésre alulmaradtak az addig még nyeretlen Balmazújvárossal szemben, majd Cegléden 24-24-es döntetlent játszott a Balaton-partiak gárdája. Ahogyan Csoknyai István vezetőedző fogalmazott, a csapat formája biztató, a hangulat jó, szeretnének visszatalálni a helyes útra, mivel égető szükségük van a két pontra.

Az orosházi együttes mestere, Vladan Jordovic a mérkőzés előtt hangúlyozta: az elmúlt időszakban sokat dolgoztak a csapat összeszoktatásán és a hibák kijavításán. A szakvezető emlékeztetett, hogy történhetnek meglepetések, és nem mindig a favoritok nyernek – ennek szellemében megpróbálnak a lehető legjobban játszani és kihasználni a lehetőségeket.

A 2. percben Cemas találatával az Orosháza szerzett vezetést, a Füred két perceel később egyenlített, és a folytatásban is mindvégig kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. A csapatok lendületes támadásokat vezettek, de a jó kapusteljesítményeknek és mindkét oldal kemény védekezésének köszönhetően nem sok gól esett az első félidőben. Egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt kiharcolni, hol egyik, hol másik gárda vezetett egy góllal. Az első játékrész utolsó perceiben az Orosháza volt a kezdeményezőbb, ám a házigazdáknak mindig volt válaszuk, így egyenlő állással vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőben folytatódott a kiélezett küzdelem. Továbbra is minimális volt a különbség a csapatok között, a hazaiaknál Zdolik, a vendégeknél Stranigg és Suhonjic ontotta a gólokat. Húsz percig jól tartotta magát az Orosháza, de ekkor két gólos előnyhöz jutott a Balatonfüred, amit a zöld-sárgák minden igyekezetük ellenére már nem tudtak ledolgozni. Néhány apró orosházi hiba elegendő volt ahhoz, hogy a Balaton-parti gárda megőrizze előnyét a találkozó lefújásáig.

Szoros küzdelmet láthatott a közönség, az utolsó percekig nyílt küzdelem zajlott a pályán. Végül a végjátékban koncentráltabban játszó Balatonfüred számára termett babér, ám a jól játszó Orosháza a nyújtott teljesítménye alapján megérdemelte volna a döntetlent.

Vladan Jordovic: – Nagyon jó mérkőzést láthatott a közönség, mindkét csapat nagyot küzdött. A játék képe alapján az egyik pontot megérdemeltük volna.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.