Nagy küzdelemben döntetlen

Orosházi FKSE-Linamar — Ceglédi KKSE 27-27 (14-12)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés, Eötvös-csarnok. V.: Dobrovits, dr. Tájok. Orosháza: HERJECZKI — KOMPORÁLY 5, Németh G. 1, BUDAY 8 (5), Mazic 4, CEMAS 3, Németh L. 1. Cs.: MIKLÓS (kapus), Berta, Knezevic, Stranigg, Varsandán Á. 3, Smojver, Suhonjic 2, Pásztor M., Macovchin. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Cegléd: BŐSZ — dr. Bíró 4, Grbovic 1, ANDJELIC 7 (3), Borsos 2, LEPSÉNYI 5, Lászlai 2, Tóth N. Cs.: Abramovic, Mojsilov (kapusok), ORSZÁGH 4, Perisic 2, Hódi, Sipeki, Vezetőedző: Kökény István.
Kiállítások: 12, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 5/3.

A ceglédi csapat 3-2-1-es nyitott védekezéssel kezdett és ez szemmel láthatóan nem ízlett a mieinknek, meg talán egy picit benn is maradtunk az öltözőben. Az elején nagyon sok helyzetet kihagytunk és Bősz Dani a ceglédi kapuban nagyon jól védett. Nálunk a szokásos hatosfalas, kemény, agresszív védekezés volt, mindennek ellenére az elején, az 5. percben vezetett a Cegléd.

A 11. percben második emberhátrányunkat kaptuk, de mindkét hátrányból tudtunk gólt szerezni és a 12. percben Komporály góljával először vezettünk a mérkőzésen. A félidő felétől a Cegléd futott az eredmény után, mindig egy-két gól különbség volt, egy-két góllal vezettünk, ő pedig utána egyenlítettek. Óriási küzdelem dúlt a pályán, minden labdáért késhegyre menő harc folyt. A 23. percben 11-9-es orosházi vezetésnél Kökény István időt kért és hatottak a szavai a csapatra, ugyanis egyenlített a Cegléd. Azonban a végére összekapta magát az orosházi csapat és a félidő végén ismét nálunk volt az előny 14-12-vel fordultak a csapatok.

Nagyon jól küzdött az orosházi csapat, igazságos eredmény született (Fotó: Rajki Judit)

Ceglédi góllal kezdődött a második félidő, de kettővel válaszoltunk rá, aztán vezettünk már hárommal is, sőt állandósulni látszott a háromgólos orosházi előny, de néhány technikai hiba után újra összeszedte magát és talpra állt a vendégcsapat és egyenlítettek is. Jordovic a 42. percben 19-19-nél kért időt. Továbbra is hatalmas a küzdelem, gólra gól és ez jellemezte a mérkőzést egészen a végéig, folyamatosan döntetlen körüli eredménnyel.

Másfél perccel a vége előtt egy eladott labdával Országh Ádám révén hosszú idő után ismét vezetett a Cegléd, mi pedig emberhátrányban voltunk kénytelenek támadni, végül az utolsó percre sűrűsödtek össze az izgalmak. Hiába kért időt Kökény István, hiába magyarázta el a játékosainak, hogy hosszú támadást kér és csak a leges legvégén, mikor már nagyon muszáj, akkor lőjék el a labdát, eldurrantották, nem sikerült és az orosházi csapat az ellentámadásból ha gólt nem is, de egy hetest szerzett, amit Buday Dani biztos kézzel értékesített, így alakult ki a 27-27-es végeredmény.

Végeredményben nagyon jól küzdött, jól harcolt az orosházi csapat, igazságos eredmény született.

Vladan Jordovic: – Két héten belül az ötödik meccsünket játszottuk, és a sorsolás szeszélye folytán a Balmazújvárosnak is, illetve most a Ceglédnek is egy teljes hete volt, hogy készüljön a játékunkból. Tehát ez most ilyen, így alakult, fiatalok vagyunk, és ennél fogva hibázunk is.

Kökény István: – Ilyen meccsre számítottam, tudtam, hogy az Orosháza itthon életveszélyes, azt is reméltem, hogy szoros küzdelem lesz, a végén, ez a taktikai fegyelmezetlenség, ez nem fér bele.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.