Váratlan hazai vereség

Orosházi FKSE-LINAMAR – Váci KSE 24-25 (13-10)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 347 néző. V.: Medve, Nagy L. Orosháza: HERJECZKI – BUDAY 7 (2), Suhonjic 2, Cemas 1, MAZIC 4, Németh L. 2, Komporály 3. Cs.: MIKLÓS (kapus), Stranigg 1, Knezevic, Berta, Smojver 2, Németh G., Macovchin, Pásztor 1, Tárkányi 1. Edző: Vladan Jordovic. Vác: TÓTH – Vasic 1, Popovic 2, Tyiskov, LENDVAY 9, Astrashapkin 4 (2), Pavlovic 1. Cs.: Vitáris (kapus), Joháczi, Császár, Terenyi, PÁL 5, Munkácsi, Kökény, Vucicevic, Bartók 3 (1). Edző: Zsiga Gyula.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 5/3.

Úgy indult a mérkőzés, ahogyan azt a hazai szurkolók szerették volna: egy Mazic cunder, majd egy Suhonjic lövés, és másfél perc elteltével már 2-0-ra vezettük. A szokásos agresszív, kilépős, hatosfalas védekezéssel kezdtünk, és ez a védekezési formáció jól is működött a mérkőzés elején. A váci támadások ebben az időszakban eléggé tanácstalanok voltak, és a kapuban Herjeczki is bemutatott néhány látványos védést. A 9. percben 5-1-es állásnál Zsiga Gyula kikérte az első idejét. Sok változást nem hozott az időkérés a játékban, a jó védekezésünkkel többször passzív játékba kényszerítettük a váci játékosokat. A 20. percben már 10-3-at mutatott az eredményjelző. A 21. percben két gyors gólt kaptunk, és egyre inkább felébredt a Vác. A félidő vége felé több helyzetünk kimaradt, így szorosabbá vált a mérkőzés, de még mindig megnyugtató, háromgólos előnnyel mehetettek szünetre az orosházi srácok.

A második félidőben fordult a kocka, a sárgamezes orosháziak végül már egyenlíteni sem tudtak (Fotó: Rajki Judit)

A második félidő kettős emberhátrányban kezdődött a számunkra, amiből két gyors váci gól is született. Még ekkor is úgy tűnt, hogy semmi baj, hiszen Mazic két gyors góllal válaszolt, amikor kiegészültünk, majd Miklós Gergő hétméterest is hárított. Sokkal agresszívabb lett a váci védelem, 9-10 méterre is kilépkedtek a lövőinkre. Fogcsikorgató küzdelem dúlt a pályán, gól itt, gól ott. Különösen a veterán Lendvai szórt meg bennünket. Az 51. percben, Lendvay 9. gólja után, 21-21-es állásnál Jordovic mester is időt kért, megpróbált rendet tenni a fejekben. Óriási feszültség jellemezte a mérkőzés hajráját, a váci kapuban Tóth Mihály sok támadásunkat hárította, és több hiba is csúszott a befejezésekbe, mint az elején. A Vác 5 perccel a vége előtt a vezetést is átvette. Lendvay és Pál Gergő vezetésével hosszú támadásokat vezettek és ezek rendszerint góllal értek véget. A mieink az idő szorításában igyekeztek minél hamarabb lövésig jutni, de ezeket a próbálkozásokat többségében nem kísérte siker. A hallatlanul lelkes váci csapat vérszemet kapott és óriási küzdelemben, végeredményben megérdemelten egygólos győzelemmel zárta az orosházi kirándulást.

Vladan Jordovic: – Nem szeretem, mikor az elején sokkal vezetünk, mert fiatalok, rutintalanok vagyunk, és ez óhatatlanul könnyelműséghez vezet.

Zsiga Gyula: – Folyamatosan cserélgettem, sikerült megtalálnom azt a két embert, aki a belső védő pozíciót jól meg tudja oldani, elől pedig a Pál-Lendvay párosnak minden bejött a második félidőben.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.