Magas célokkal vágunk a bajnokságnak

Szombaton elkezdődik a szezon felnőtt csapatunknak, nem lesz egyszerű a „menet” a következő idényben, ráadásul komoly változáson esett át a keret. A felkészülés jól sikerült, most már jöhet a célok megvalósítása.

Szombaton hazai pályán az Eger ellen indítja a bajnoki szezont NB I-es felnőtt férfi kézilabdacsapatunk, mely az elmúlt hetekben Vladan Jordovic irányításával készült. A Mestert kértük interjúra, és kérdeztük a felkészülés mellett a teljesítményekről, a tervekről.

– Jelentős változáson esett át a csapat. Nem terveztünk ilyen mértékű módosítást, de a körülmények ezt kívánták. Nem volt egyszerű feladat új játékosok igazolása, és arra is figyelnünk kellett, hogy jó személyiségű sportolók kerüljenek hozzánk minden tekintetben. Klubunk színeit erősíti jobb szélen Komporály Attila, jobbátlövőben Emir Suhonjic, beálló poszton Dominik Smojver, balátlövőben Pavel Macovchin és nem utolsósorban a kapuban Kurán Gergő. A felkészülés alatt a legtehetségesebb fiatal játékosok is csatlakoztak a felnőtt csapathoz: Jancsó Nándor, Zalai Csanád és Sándor Balázs. Ők egész évben, amikor csak lehetőségük engedi, a délelőtti edzéseken velünk tartanak – emeli ki Vladan Jordovic.

Mivel a csapat összetétele nagymértékben változott, az a döntés született, hogy a felkészülés alatt tíz mérkőzést játszanak, hogy kiderüljön, egyénileg ki mire képes, hogy összeszokhasson a csapat. Hat mérkőzésünk volt külföldi gárdákkal, és végül a mérleg: öt győzelem, egy döntetlen, négy vereség, emellett hozta csapatunk az Üveg-Világ Tornát.

– Ami a játékot illeti, a csapat hullámzóan teljesített. Voltak jó és kevésbé jó megmozdulások. Mindez nem meglepő, hiszen az új játékosoknak időre van szükségük ahhoz, hogy beilleszkedjenek a csapatba, a munkarendszerbe, az új életközösségbe. A bajnokság, ami előttünk áll, a legerősebb az utóbbi évekhez képest. Minden klubra nehéz és bizonytalan kimenetelű bajnokság vár, mert szinte egyenrangúak a csapatok. A mi együttesünktől azt várom, hogy az idő múltával egyre jobbá váljon. Egyesületünk ambíciói magasak, és természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy mindez nem lesz könnyű, de ezekre a magas célokra sportkihívásként tekintünk. Mindenkivel sportszerűen szeretnénk versenyezni és harcolni, a végén pedig látjuk majd, sikerült-e az álmainkat elérni – hangsúlyozta Vladan Jordovic.

Az első meccs tehát itthon, méghozzá szombaton 18 órától az Eger gárdája ellen az Eötvös-csarnokban.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.