Cell-kupa: hasznos és tanulságos torna volt

Az Orosházi FKSE-LINAMAR két korosztállyal is képviseltette magát hazánk és Közép-Európa egyik legrangosabb utánpótlás tornáján, a veszprémi Cell-kupán.

Mint Vajer Tamás, az OFKSE elnöke elmondta, a viadal nem csupán a gyerekek szakmai fejlődése szempontjából volt hasznos, de a közösségépítést is nagy mértékben szolgálta.

U12

Az U12-es fiúk a csoportmeccseket 50 százalékos teljesítménnyel zárták, utána a helyosztókon azonban már nem hibázott a csapat, így végül 5 győzelemmel és 2 vereséggel a 9. helyet sikerült megszerezniük.

Orosházi eredmények:
Orosházi FKSE-Linamar – Éles Kézilabda Iskola SE “A” 11-19
Orosházi FKSE-Linamar – A.S.V. Ghimbav (román) 19-9
Orosházi FKSE-Linamar – Alsóörsért Közalapítvány 8-16
Orosházi FKSE-Linamar – HK Banik Most (cseh) 14-9
Orosházi FKSE-Linamar – Szigetszentmiklósi KSK 18-14
Orosházi FKSE-Linamar – Várpalotai Bányász SK 18-12
Orosházi FKSE-Linamar – Éles Kézilabda Iskola SE “B” 21-15

A csapat tagjai: Dimák Balázs, Jónás Balázs, Jónás Bence, Janowszky Botond, Kiss Milán, Fodor Gergő, Furka Zsombor, Paulik Levente, Szabó Máté, Szőke Tamás, Hegedűs Márk, Nadicsán Marcell, Kovács Marcell, Anda Levente, Kruzslicz Martin, Bordás István, Janowszky Soma. Edzők: Soós Péter, Vajer Tamás, Kósa Balázs.

Legeredményesebb orosházi játékosok: Janowszky Botond 29 gól, Hegedűs Márk 27 gól.

Soós Péter edző: – Úgy gondolom, nagyon tanulságos volt ez a kupa számunkra, ráébredtünk, hogy szív nélkül nem lehet játszani ezt a sportágat. A srácoknak rendet kellett tenni a fejükben az első meccs után és büszke vagyok rájuk, hogy ezt követően csapatként tudtunk funkcionálni. Köszönöm mindenkinek a munkát, most már csak a bajnokságra kell koncentrálnunk.

Vajer Tamás edző: – A gyerekek mérkőzésről mérkőzésre jobban, egységesebben játszottak. A végén azok a fiatal tehetségek is lehetőséget kaptak, akik csupán fél éve, háromnegyed éve kezdték el a kézilabdát, és akik meglepően stabil játékkal tudták segíteni a csapatot és tapasztaltabb társaikat.

* * *

U14

U14-es együttesünk nehezen tudta felvenni a versenyt ellenfeleivel az erős nemzetközi mezőnyben, így fiataljaink csupán egyetlen győzelmet szereztek és összességében a 23. helyen zárták a viadalt.

Orosházi eredmények:
Orosházi FKSE-Linamar – UKS Spartakus Buk (lengyel) 13-15
Orosházi FKSE-Linamar – MKB-MVM Veszprém 14-32
Orosházi FKSE-Linamar – Marni-Torrellano 1. (spanyol) 7-22
Orosházi FKSE-Linamar – Pick Kézilabda Zrt. 2002 7-22
Orosházi FKSE-Linamar – TJ Sokol Cífer (szlovák) 15-23
Orosházi FKSE-Linamar – TSV Ottobeuren (német) 18-17

A csapat tagjai: Boldizsár Dominik, Sebők Balázs, Kurta Roland, Dobrai Dávid, Boa Tamás, Csizmadia Ádám, Kiss Milán, Hegedűs Márk, Patakfalvi Botond, Kozák Dávid, Garai Gergő, Janowszky Botond, Szabó Attila, Szemenyei László, Csőke Norbert, Szabó Máté. Edzők: Héjja Ádám, Kósa Balázs.

Legeredményesebb orosházi játékos: Szemenyei László 30 gól.

Héjja Ádám edző: – Elsősorban nagyon jó élményt nyújtott ez a rangos torna a fiúknak és nagy csapat-összekovácsoló ereje volt. Másrészt rendkívül nehéz tornának bizonyult, mivel 11 játékossal – ebből 3 kapussal – és néha pár fiatalabb feljátszó játékossal vágtunk neki annak a hétnek. A hat mérkőzésből az elsővel voltam megelégedve, ezen volt megfelelő a csapat hozzáállása és az akarata. A többi meccs nagy csalódás volt számomra és helyettesítőm, Kósa Balázs számára is, mert mélyen a tudásuk alatt teljesítettek a fiúk és minden hitüket elveszítették. Szeptembertől folytatjuk a munkát, amihez sok kitartásra, magabiztosságra, győzniakarásra, koncentrációra lesz szükség. És végül szeretném megköszönni Kósa Balázs torna alatt nyújtott segítségét.

Kósa Balázs edző: – Az U14-es korcsoportnál helyettesítettem Héjja Ádámot csütörtöktől, 3 mérkőzést játszottunk. 11 játékossal vettünk részt a tornán – nem volt egyszerű, mert nagyon nehéz meccseket játszottunk, de az utolsó két találkozón nagyon akartak a fiúk és sikerült az utolsó mérkőzésünket megnyernünk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.