Szinte a maximumot hozták a serdülők

Fiataljaink az Országos Nyílt Serdülő Bajnokság felsőházának 6. helyén zárták az 2014/15-ös versenyszezont. Az elmúlt egy esztendő értékelésére Barna Károly edzőt kértük fel.

– A bajnokság alapszakaszában 20 mérkőzést játszottunk, ebből 14-et megnyertünk, így a 4. helyen végeztünk és a felsőházi rájátszásba kerültünk, ahol Nyíregyháza, Sárospatak, Kisvárda és Balmazújváros volt az ellenfelünk. Az alapszakaszban Zvolenszki Attila lőtte a legtöbb orosházi gólt, szám szerint 104-et, ezzel a góllövőlista 11. helyét szerezte meg. A rájátszásban hatodikok lettünk, egy ponttal lemaradva az 5. helyezett Nyíregyházától. Itt ismét Zvolenszki Attila lett a legeredményesebb játékosunk 46 góllal, a felsőházi góllövőlistán ezzel az 5. helyen végzett. Azt gondolom, hogy a csapat szinte a maximumot hozta ki magából, talán a rájátszásban szerezhettünk volna még pár ponttal többet és végezhettünk volna egy hellyel feljebb.

Zvolenszki Attila volt a legeredményesebb orosházi

– Mennyit ér ez a felsőházi 6. hely? Hol állunk az ország többi serdülő együtteséhez képest?
– Sajnos azt a tapasztalatot lehet levonni az egész éves munkánk alapján, hogy akik megelőztek minket, azok a délelőtti iskolai testnevelésórákon is kézilabdával foglalkoznak és a nagy számok törvénye alapján jobban is teljesítenek. Az előttünk végzett csapatok általában magasságban és tömegben is felülmúlnak bennünket. Az OSB országos döntőjében is láttam, hogy olyan csapatok dominálnak, akik ilyen fizikummal rendelkeznek. A Táncsics csapatával sajnos nem sikerült a Diákolimpia döntőjébe kerülnünk, emlékezetes mérkőzésen hétméteresekkel estünk ki a Vác ellenében. Az imént említett fizikális okok itt is szerepet játszottak.

– Milyen edzésmunka áll az eredmény mögött?
– Általában 16-26 fővel dolgoztunk a foglalkozások során, az alapozás idején heti 12-13, a bajnokság idején heti 5 edzést tartottunk, amihez hozzájött még a bajnoki mérkőzés. Az edzéslátogatottság elfogadható volt, csak akkor és azok hiányoztak, akiknek az ifjúsági edzésre is menniük kellett.

Az idei csapatból sokan távoznak az ifjúsági keretbe

– Hogyan tovább? Alaposan megváltozott csapattal kell nekivágni a következő szezonnak…
– Jövőre, azaz a következő idénytől nyolc játékos lép tovább életkora miatt az ifjúsági együttes keretébe. Helyükre a 2000-es születésű csapatból érkeznek újak a serdülőkhöz. Új csapatot kell ismételten építeni, ami nem lesz egyszerű. Sajnos nagyon nehéz hozzánk játékosokat csalogatni, hiszen a fiatalok általában inkább a Békés és a Pick Szeged csábításainak engednek. A miértekkel mindenki tiszában van, nekünk pedig a sajátjainkból kell megpróbálnunk játékosokat kinevelni, ami nem könnyű.
Búcsúzó játékosaimnak további sok sikert kívánok a sportban és a magánéletben egyaránt. A hozzám érkezőknek pedig maximális kitartást az alapozáshoz és az egész éves munkához!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.