Bajnoki rajt előtt az OFKSE

A hét végén rajtol az NB I-es kézilabda bajnokság a tavaszi fordulók folytatásával. A várhatóan nehéz és izgalmakkal teli tavasz előtt Buday Ferenc edzőt a csapatról és a várható esélyekről, Rajki István klubelnököt pedig az egyesület helyzetétől faggattuk.

A Pick Szeged elleni mérkőzéssel folytatódik az alapszakasz február 12-én 18 órától az Eötvös sportcsarnokban, és tart március végéig, április elejéig.
– Sokat dolgoztunk a fiúkkal és a tervezett munkát el is végeztük. Az újonnan érkezett játékosok megértették az előttünk álló feladatot, a társaikkal megfelelő, jó viszonyt alakítottak ki. Természetesen tökéletes szintre nem jutottunk még el. Sokat kell még dolgoznunk. Így is terveztem, hogy az alapszakasz hátra lévő mérkőzésein kell tökéletesítenünk azt  a csapat szerkezetet, játékstílust, melyet teljes egészében a sorsdöntő, rájátszásbeli meccseken szeretnék látni. Az időarányos munkát elvégeztük, állunk a feladatok elé. A Dunaferr csapatát már láttuk a tavasszal, a többi, a rájátszásban szóba jöhető ellenfélről pedig a maga idején beszerezzük a videó felvételeket. Nem most, hisz az ellenfelek is a bajnokság hátra levő mérkőzésein csiszolódnak, erősödnek. Úgy állunk minden tavaszi találkozónk elé, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük meg. Bízunk a srácok büszkeségében, küzdeni tudásában és ha egy kis szerencsénk is lesz, remélem, szép tavasz elé nézünk – fejezte be az edző.

Az anyagiak rendben vannak

Az ősszel egy kicsit döcögősen állt össze az egyesület költségvetése. De vajon mi a helyzet tavasszal?
– Az őszi nehézségek abból adódtak, hogy egy teljesen új, NB I-es feltételrendszernek kellett megfelelnünk, de megoldottuk és sikeresen zártuk a bajnoki szezon első felét. A város költségvetését és ezen belül az OFKSE támogatását a múlt héten fogadta el a képviselő testület. Emellett bízom abban, hogy az új sporttörvény hamarosan napvilágot lát és ennek révén újabb támogatókat tudunk a klub mellé állítani és akkor a tavaszi költségvetés is rendben lesz. A téli szünetben az elnökség mindent megtett annak érdekében, hogy erősítést hozzon a csapathoz. Elbeszélgetések során tudatosítottuk minden játékos fejében, hogy csak a tőlük telhető maximális teljesítmény az elfogadható. Az elnökség keményen fog lépni abban az esetben, ha valaki nem első osztályú munkát végez, legyen az edzés, vagy mérkőzés. Szerencsére egy nagyon jó szellemű társaság vág neki a folytatásnak. A csapat, az elnökség és a szurkolók is egyet akarnak és én a magam részéről nagyon bízom benne, hogy el is érjük – mondta Rajki István.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?