Diákolimpia: hat másodpercen múlott a döntőbe jutás

Nagyot küzdöttek a srácok, de végül hetesekkel alulmaradtak a diákolimpián. Karcagon rendezték meg hétfőn a Kézilabda Diákolimpia országos elődöntőjét az V. korcsoportos fiúcsapatok részére.

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium V. korcsoportos fiú kézilabdacsapata országos diákolimpiai elődöntőn vett részt április 13-án, Karcagon. Négy csapat mérkőzött az országos döntőbe jutásért: Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (Karcag), Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Boronkai György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium (Vác), Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium (Budapest). A klubunk játékosai alkotta orosházi csapat a sorsoláson a kettes számot húzta, ami azt jelentette, hogy a második mérkőzésen a Budai Ciszterci gimnázium gárdájával mérte össze erejét. Az első mérkőzést a másik két csapat játszotta, majd a vesztesek a harmadik helyért, a győztesek az első helyért léptek pályára.

Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium 23-20 (12-9)
Táncsics gimnázium: Rákóczi Gábor (kapus), Kiss Alex, Zvolenszki Attila 4, Németh István 4, Kristofóri Botond 2, Szkaliczki Dániel 5, Blaskó Tamás 6. Csere: Szigetvári József 2, Pjevara Zsombor, Kollár Nataniel, Csányi Zalán, Deák Péter, Cvitkó Balázs. Testnevelő: Pásztor István. Edző: Barna Károly.

Nagyjából négy azonos képességű csapat vett részt az elődöntőn, ahonnan csak egy juthatott az országos döntőbe. Az orosházi srácok jól vették az első akadályt, hiszen végig vezetve uralták a mérkőzést. Sajnos sok technikai hibát vétettünk, sokszor meggondolatlan és kapkodó volt a játékunk, de a győzelem egy percig sem forgott veszélyben.

Barna Károly edző: – Az, sajnos látszódik, hogy minden csapat magasabb nálunk, és fizikailag sem vagyunk egy súlycsoportban. Ezen a mérkőzésen taktikai elemekkel próbáltuk ezt kompenzálni. Védekezést is többször változtattunk, ehhez párosult egy jó kapusteljesítmény, ami győzelmet eredményezett.

A döntő mérkőzést a másik ágon győztes, igen jó erőkből álló Vác gárdájával játszottuk.

Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – Boronkai György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium (Vác) 23-23 (11-11)
Táncsics gimnázium: Rákóczi (kapus), Kiss Alex 1, Zvolenszki Attila 11, Németh István 2, Kristofóri Botond 1, Szkaliczki Dániel 4, Blaskó Tamás 3. Csere: Csányi Zalán 1, Szigetvári József, Pjevara Zsombor, Kollár Nataniel, Deák Péter, Cvitkó Balázs. Testnevelő: Pásztor István. Edző: Barna Károly.

Ahogy az várható volt, óriási csata zajlott a pályán. Ezen a mérkőzésen több volt a fegyelmezetlenségünk, és sok egyéni hibát vétettünk. Hol mi, hol az ellenfél vezetett. A mérkőzés utolsó percében döntetlen volt az állás, ekkor orosházi időkérés következett. Az volt a célunk, hogy passzív közeli helyzetig támadjunk, és ekkor próbáljunk gólt szerezni. Ez nagyszerűen sikerült is, a gólt követően az ellenfél kért időt. Középkezdés és hat másodperc volt a végéig, itt még országos döntős esélyesek voltunk. Megbeszéltük, hogy nem húzódunk vissza a hatosra, mert egy esélye van az ellenfélnek: az átlövő nagy lendületszerzés után kapura lő. Ez így is történt, de sajnos mi semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk, és 12-13 méterről gólt kaptunk: 23-23. Következtek a hétméteresek, amiben alulmaradtunk, és a Vác jutott a legjobbak közé.

Barna Károly edző: – Sajnos ezen a mérkőzésen kevés volt a húzóember, páran tudásukhoz mérten alulteljesítettek ezen a tornán. A hétméteresek kimenetele borítékolható volt, mert az egyenlítőgól után elveszítettük a hitünket. Nagyon sajnálom az utolsó hat másodpercet, hiszen addig országos döntősök voltunk. Még most sem értem. Mindezektől eltekintve azt gondolom, hogy a csapat megérdemli a dicséretet, mert az ellenfelek kispadja tudásban is felülmúlt bennünket. Köszönettel tartozunk a gimnáziumnak, hogy az idén is biztosította a feltételeket ehhez a részsikerhez. Sajnáljuk, hogy a sikerünk nem lett teljes, és nem tudtuk megismételni a tavalyi országos negyedik helyet.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.