Szépen helytálltunk a Veszprém ellen

Orosházi FKSE-LINAMAR – MKB-MVM Veszprém 25-38 (8-21)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 900 néző. V.: Heim, Kiss O. Orosháza: HERJECZKI — Benis 1, NÉMETH G. 5, Mazic 1, Berta, Stranigg J. 1, Németh L. 1. Cs.: Miklós (kapus), KNEZEVIC 4 (3), Buday 1, CEMAS 6, Benmiloud, Szeitl, Varsandán Á. 2, Pásztor M. 1, Tárkányi 1. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Veszprém: MIKLER — GULYÁS 7, Zeitz 3, NILSSON, Lékai 1, Terzic 1, Iváncsik G. 4. Cs.: Rózsavölgyi (kapus), Schuch, ILIC 5 (3), Ugalde 1, Jamali 3, Sulic 4, Marguc 3, RUESGA 4. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.
A mérkőzés előtt a szurkolóknak lehetőségük volt autogramot kérni és fényképezkedni a világsztárokkal. Az első percben hazai góllal kezdődött a találkozó, a következő néhány perc azonban nem rólunk szólt. A válogatott kapus Mikler védései, illetve 3 vendégtalálat következtek.

Rendkívül erős volt a Veszprém védelme, különösen a közepe: Schuch-Nilsson-Terzic és Zeitz sokszor állították megoldhatatlan feladat elé támadóinkat. A 12. percben 2-7-es állásnál Jordovic mester időt kért, aminek meg is lett a foganatja, rögtön utána Cemas két gyönyörű góllal vétette észre magát. Mindennek ellenére tovább nyílt az olló, növelte előnyét a Veszprém. A 17. perc után Ortega mester sort cserélt, de ezzel együtt sem lett gyengébb a vendégcsapat. A 21. percben elkönyvelhettük a közte 10-et, végül 13 gólos hátránnyal mentek szünetre az orosházi fiúk.

A veszprémiek remek kapuvédője, Mikler kicsit elbizonytalanította támadóinkat az első félidőben (Fotó: Rajki Judit - OrosCafé.hu)

A szünetben a rendező OFKSE jóvoltából Pély Barna szórakoztatta a nagyérdeműt. A második félidő első 5 percét 3-3-ra hozta a hazai csapat. A vendég veszprémiek egyáltalán nem vették félvállról a találkozót, továbbra is kőkeményen védekeztek. Ugyanakkor az orosházi srácok elkezdtek bátran, felszabadultan kézilabdázni (Herjeczki nevét Zeitz biztosan megtanulta, hisz’ védések sorozatát mutatta be az orosházi hálóőr a német válogatott kitűnőségének). 13 perc alatt 8 gólt rámoltak be a veszprémi kapuba, annyit, mint az egész első félidő alatt. Igaz, hogy akkor még a parádézó Mikler védte a vendégek kapuját.

Ortega mester többször gyakoroltatta az emberhátrányos játékot, a kapust lehozva Ugaldét küldte megkülönböztető mezben a pályára. Az 50. percben 20-31-es állásnál a veszprémi edző megsokallta az orosházi gólokat és időt kért, hogy további kemény játékra biztassa fiait. Ennek ellenére az 51. percben Németh Gábor góljával feljöttünk mínusz 10-re. Különösen a második félidőben nagyon sok szép megoldást láthattunk az orosházi kézilabdázóktól. Ennek köszönhető, hogy a második játékrészt ikszre hoztuk és a félidei 13 gólos különbség maradt a végeredménynél is.

Vladan Jordovic: – Az első félidőben a kitűnően védő Mikler kicsit elbizonytalanította támadóinkat, a másodikban azonban már láttam szép dolgokat.

Carlos Ortega: – Orosházán mindig nehéz játszani, nemcsak nekünk, de minden csapatnak. Megyünk tovább, következik a Szeged, utána pedig a Paris Saint-Germain ellen szeretnénk kivívni a Bajnokok Ligájában a négy közé jutást.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.