Balogh a földijei ellen

Az Orosházát fogadja hazai környezetben szerdán 18 órától a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Az 1–6. helyért zajló rájátszásban az orosházi származású szegedi átlövő, Balogh Zsolt földijei ellen lép pályára – írja a Délmagyarország.

– 16 éves koromig éltem Orosházán, a Táncsics Mihály Gimnázium sporttagozatán végeztem el a kilencedik és tizedik osztályt. A mai napig élnek ott rokonaim, barátaim, hetente egyszer hazaugrok a lakásomba is. Ha megkérdezik, hová valósi vagyok, Orosházát válaszolom – mondta lapunknak Balogh Zsolt, a MOL-Pick férfi kézilabdacsapatának átlövője, aki a PLER, a német Magdeburg és a Gyöngyös érintésével került Szegedre. Nem véletlenül faggattuk a Békés megyei városról, hiszen a szegediek szerdán 18 órától ellenük játszanak az NB I 1–6. helyért zajló rájátszásában az újszegedi sportcsarnokban.

– Ellenfelünk NB I-es keretéből Berta Gábor már gimis éveimben ott játszott, de mellette több srácot is ismerek a korosztályos válogatottaknak köszönhetően, és olyankor is tartom a kapcsolatot a csapattal, amikor hazalátogatok. Elég jól ismernek a városban, tudják, hogy onnan indultam – mesélte a 26. születésnapját március végén ünneplő játékos.

A MOL-Pick Szeged válogatott átlövőjére, Balogh Zsoltra szülővárosa, Orosháza csapata ellen vár feladat szerdán (Fotó: Schmidt Andrea)

A MOL-Pick előbb szerdán az Orosháza, majd jövő kedden a Csurgó ellen játszik hazai bajnokit, ezután következik csak a Rhein-Neckar Löwen elleni BL-nyolcaddöntő. Hiába azonban a sűrű program, a játékosok félig már a német ellenfélre is koncentrálnak.

– Tatabányán már látszott a csapaton, komoly a tét, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy pontot veszítsünk. Biztató volt a játék, ám meg kell mutatnunk, hogy tudunk ennél is jobban, BL- színvonalon kézilabdázni. Éppen ezért a Löwen előtti két bajnokin már olyan megoldásokat igyekszünk alkalmazni, amikre szükség lesz a BL-ben, és a videózások során is előkerültek már a németek – tette hozzá.

Az 1-6. helyért zajló rájátszás állása
1. Veszprém 1 1 0 0 35-17 2
2. MOL-Pick 1 1 0 0 26-22 2
3. Csurgói KK 1 1 0 0 22-19 2
4. Balatonfüred 1 0 0 1 19-22 0
5. Tatabánya 1 0 0 1 22-26 0
6. Orosháza 1 0 0 1 17-35 0

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.