Pásztor Máté: itt a helyem

Komoly szakmai munka, jó közeg, kiváló társaság – szélsőnk, Pásztor Máté szerint jó döntést hozott a nyáron, amikor az OFKSE csapatát választotta. Szeretne egyszer példakép lenni, tudja, rengeteg munka áll még előtte. Ismerjük meg a hét játékosát.

Tótkomlósról indult, a sport családi hagyomány, nagypapája, édesapja is focizott, így Ő is a pályán kötött ki, először a focipályán, majd jött a kézilabda.

– Tíz éves voltam, amikor felfigyelt rám Papp Misi bá’ egy általános iskolák közötti sportvetélkedőn. Érdekesnek tartottam a kézilabdát, bele is vágtam. Sokáig párhuzamosan űztem a focival, de választanom kellett, döntésem a kézilabda volt. A korosztályos csapatokkal rengeteg helyre jutottunk el és rendre érmekkel tértünk haza – hangsúlyozza 1993-as születésű játékosunk.

Tíz éves korában figyeltek fel Máté tehetségére

2007 nyarán került az MKB Veszprém korosztályos gárdájához. Szép évek jöttek: utánpótlás szinten minden bajnokságban szereztek aranyat, kupát nyertek, és 2012-ben már a sztárokkal teli felnőtt csapatban is bemutatkozhatott.

– A nyáron kerültem haza Orosházára. Úgy éreztem, eljött az idő a váltáshoz. Több lehetőségem is volt, azonban az OFKSE mindenben előnyt élvezett. Nagyszerű munka folyik a klubnál, minden évben előrébb lép a csapat, úgy éreztem, itt a helyem nekem is. Nagyon jó döntést hoztam. Az eddig itthon töltött több mint fél évet nagyon élveztem. A céljaink magasak, de minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy elérjük. A csapat nagyon barátságos, a közeg kiváló. Bár megmondom őszintén, az elején izgultam kicsit, hogyan fogadnak idehaza. Később kiderült, alaptalan volt, jól érzem magam a városban. Fontos egy csapatnak a szurkolók támogatása is, és ebben mi nem panaszkodhatunk – emeli ki Máté, akinek két célja is van.

Fiatal szélsőnk szeretne minél többet tanulni az idősebb, tapasztaltabb játékosoktól

– Az első, hogy fejlődjek. Szeretnék minél többet tanulni a nálam idősebb, tapasztaltabb játékosoktól, hogy a későbbiekben kamatoztathassam mindezt. A másik célom Veszprémre vezethető vissza, arra a találkozóra, amikor 18 évesen először léptem pályára az NB I-ben. Csak meccs után pár órával tudatosult bennem, hogy olyan emberek adták a gólpasszt nekem, mint Nagy László, Chema Rodríguez vagy Fazekas Nándor. Ez óriási lökést adott nekem, és igazából ekkor döntöttem el, mindent megteszek azért, hogy hasonló, kiváló játékos lehessek. Szeretnék példakép lenni egyszer, minden nap ezért edzek – meséli Máté.

"Szeretnék példakép lenni egyszer, minden nap ezért edzek"

A kézilabda mellett Ő is nagy hangsúlyt fektet a tanulásra, a Kodolányi főiskola gazdálkodás és menedzsment szakán képzi magát, több csapattársával együtt. Szabadideje így neki sem sok marad, de azt mondja, ez nem is gond: ideje zömét kitölti a kézilabda, és így a jó, Ő választotta ezt a sportágat és az élsportolói karriert, és bízik abban, minél tovább jut. Persze ha van néhány szabad órája, kikapcsolódik, főként a családjával, barátaival.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.