Herjeczki, Morva, Németh: hasznos tapasztalatok a B-válogatottban

A lengyelországi Katowicében rendezték a Karácsony-kupát, melyen hazánkat a Juhász István szövetségi edző által irányított B-válogatott képviselte, soraiban az Orosházi FKSE-LINAMAR három játékosával, Herjeczki Balázzsal, Morva Zoltánnal és Németh Lászlóval.

A csapat – mely karácsony előtt egy összetartáson is részt vett – Lengyelországban a csehek elleni 26-26-os döntetlen után 27-26-os vereséget szenvedett Szlovákiától, majd 33-19 arányban kapott ki a házigazdáktól. Az orosházi srácok hasznos tapasztalatokat szereztek, gyorsmérleget kértünk tőlük hazaérkezésük után.

Herjeczki Balázs:
– Jól éreztük magunkat. Hosszú fél szezonon vagyunk túl, így kissé fáradtan érkeztünk a válogatott programra, azonban mindenképp sokat tapasztaltunk, és nyertünk ezzel valamennyien, nagyon magas szintű nemzetközi meccseket játszhattunk. Bízom abban, hogy a megszerzett tapasztalatokat kamatoztatni tudjuk majd a bajnokságban, és ez is hozzásegít a kitűzött cél elérésében. Remélem, hogy a továbbiakban is lesz lehetőségünk ilyen nemzetközi mérkőzéseken részt venni.

Morva Zoltán:
– Jól ereztem magam a válogatottnál, megint nagyon jó társaság volt. Az első, csehek elleni meccsen ment a játék úgy, ahogy azt elvárnám magamtól, bár az sem volt tökéletes, egy-két bosszantó hiba becsúszott. A cél, hogy megtartsam azokat a dolgokat, melyek jól sikerültek, a rosszakat pedig minél hamarabb ki kell javítani. Szeretnék a nyári főiskolai világbajnokságra készülő csapatba is bekerülni, ezért fontos az előrelépés, a fejlődés.

Németh László:
– A lengyel tornát megelőzően pár edzésünk volt, illetve Szaúd-Arábia ellen játszottunk, én egy félidőt, melyet 4/4-es mérleggel zártam. Ezt követte a profi rendezésű kupa, melyen nagyon jól éreztük magunkat. Úgy gondolom, az élménymeccseken tanul igazán az ember, itt is A-válogatottak ellen játszhattunk, és szerezhettünk fontos, hasznos tapasztalatokat. A lengyelországi tornán a csehek ellen ment a legjobban a játék, a másik két mérkőzésen voltak hibák, melyekből mindenképp tanulok.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.