Sikeres félév az U7 és az U8 csapatoknál

Edzések, erőfelmérők, tornák – mozgalmas időszak van a legkisebbek mögött. Németh Dóra edző értékel, és várja a sportág iránt érdeklődő gyerekeket.

Szeptemberben – a nyári szünet után – az OFKSE U7-es és U8-as csapatai elkezdték a felkészülését a 2015-ös Erima Országos Gyermekbajnokság versenyidőszakára. A két korosztályban összesen 23 gyermek vágott neki az edzéseknek, heti három tréning szerepelt a programban. A fő cél az elején elsősorban a ráhangolódás, valamint az ismerkedés volt edző és játékosok között. A következő hetekben már jött a technikai és taktikai elemek gyakorlása: a labdabiztonság növelése, cselezések elsajátítása, az egy-egy elleni támadás-védekezés, és a csapat építése.

A tornákon sikeresen és szépen szerepelve helyt álltak a fiúk.

Novemberben sor került erőfelmérő mérkőzésekre is, amelyek nagyon hasznosnak bizonyultak. Itthon, a Linamar felkészülési torna keretein belül fogadtuk Békés és Gyula csapatait. Szintén novemberben meghívást kaptak a srácok Békésre, ahol Békés, Kondoros és Békéscsaba csapataival mérkőztek meg. Végül Kondoroson zárták a felkészülési tornák sorozatát, itt szintén Békés, Békéscsaba és Kondoros gárdái ellen léptek pályára.

– Úgy gondolom, hogy ezeken a tornákon megvalósítottuk a szeptember elején kitűzött célokat, és sok tapasztalattal a hátunk mögött mehetünk egy kis pihenőre. A tornákon sikeresen és szépen szerepelve helyt álltak a fiúk. Ezúton szeretnék gratulálni, és megköszönni a szülők munkáját és segítését. Megragadva az alkalmat, szeretnénk minden olyan kézilabdázni vágyó fiút az egyesületünkbe hívni, aki szeretne megismerkedni a sportággal. Az edzések helye és ideje az OFKSE honlapján megtalálható – mondta el Németh Dóra edző.

December végére kialakult az U7 és U8 csapat, amely képviseli egyesületünket az Erima Országos Gyermekbajnokságban. A versenyidőszakban sok mérkőzés vár a fiúkra. A ráhangolódás jegyében januárban egy hazai tornát szerveznek, melyen tovább gyakorolják a feladatokat.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.