Tízzel nyert a Szeged

MOL-Pick Szeged — Orosházi FKSE-LINAMAR 35-25 (19-13)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Szeged, 1200 néző. V.: Bacs, Bóna. Szeged: Sierra – Prodanovic 5 (2), Zubai 2, Blazevic, Källman 1, Ilyés 2, Mindegía 2. Cs.: Pásztor I. (kapus), Balogh 2, Vranjes 7, Robledo 3, Vadkerti A. 3, Bombac 2 (1), Parrondo 3, Ancsin 3, Szabó B. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. Orosháza: Herjeczki — Benis 2, Milovic 5, Morva 1, Mazic 5, Stranigg 4, Tárkányi 2. Cs.: Ivanisevic, Miklós (kapusok), Berta, Szeitl, Varsandán Á. 3, Pásztor M. 1, Knezevic 2 (1). Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1
.

Az eredmény alakulása. 4. p.: 3.1, 8. p.: 6-4, 12. p.: 9-6, 17. p.: 13-8, 23. p.: 15-10, 27. p.: 17-12, 37. p.: 22-15, 49. p.: 26-22, 53. p.: 30-22, 56. p.: 33-23.

Az Orosháza együttese ismét tartalékosan volt kénytelen kiállni a hétközi bajnoki találkozón. A sérült Benmiloud, Buday, Cemas és Németh Gábor, valamint a beteget jelentő Németh László hiányát ugyan szükségszerűen megérezte Jordovic mester csapata, ám a kulcsembereket helyettesítő orosházi fiatalok az előző mérkőzéseken már bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Természetesen a sztárok sorát felvonultató listavezető Szeged ellen nem lehettek győzelmi reményei a viharsarkiaknak, a cél a tisztes helytállás és a tapasztalatszerzés volt ezen a találkozón.

A 2. percben Prodanovic találatával kezdte meg a gólgyártást a Szeged. Erre Benis még gyorsan válaszolt, ám a hazaiak fokozatosan átvették a játék irányítását. Az orosháziaknak nem ízlett a Szeged nyitott védekezése, a másik oldalon viszont Ilyésék sebészi pontossággal használták ki a vendég védelem gyengéit. Az alaposan felforgatott orosházi csapat lelkesen küzdött a vendéglátók ellen, az erőfölény ellenére szép megoldások is születtek, Miklós Gergő például Parrondo hetesét védte magabiztosan, de támadásban is meg-megvillantak a fiatalok.

(Fotó: Délmagyar.hu)

Gólszegény percekkel kezdődött a második félidő, a kapusok mindkét oldalon parádéztak, Robledo négy perc elteltével törte csak meg a gólcsendet. Aztán Ancsinék belehúztak és növelni próbálták a különbséget a két csapat között, de Mazicék szívósan tapadtak neves ellenfelülre és nem engedték hízlalni a távolságot, sőt Morva góljával ötre, majd Milovic találatával négyre csökkentették azt. Ezután azonban a Szeged percei következtek, Sierra sziporkázott a kapuban, Vranjesék pedig újra hétre növelték előnyüket. Vordovic mester időt is kért, hogy rendezze a sorokat, de az orosházi fiataloknak ekkor már nem volt erejük, hogy visszaállítsák a számukra oly hízelgő különbséget.

A sérüléshullám által továbbra is megtizedelt orosházi csapat fiataljai nagy küzdelemben teljesítették a kitűzött célt: a tisztes helytállást az EHF-kupa címvédő otthonában.

Vladan Jordovic: — 45 percig jól játszottunk, miközben sokat tanultunk nagynevű ellenfelünktől. Készülünk a nagyon fontos szombati Komló elleni találkozóra.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.