Meccsben voltak a fiatalok

Grundfos Tatabánya KC — Orosházi FKSE-LINAMAR 25-23 (13-11)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Tatabánya, 700 néző. V.: Bán, Szloska. Tatabánya: Babasafari – Harsányi G. 2, Boskovic 8, Mazák 2, Juhász Á. 1, Bodó 2, Törő 2. Cs.: Paul (kapus), Katzirz, Nagy Sz. 1, Peric 1, Bartók, Dénes, Diaz 2, Pásztor Á. 3, Mousavi 1. Vezetőedző: Vladan Matic. Orosháza: Ivanisevic — Benis, Németh G. 1, Berta, Mazic 3, Cemas 1, Németh L. 3. Cs.: Miklós (kapus), Milovic 4, Stranigg J. 5, Morva 1, Szeitl, Tárkányi 1., Pásztor M. 1, Knezevic 3, Varsandán Á. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2
.

Az eredmény alakulása. 5. p.: 1-2, 10. p.: 5-3, 12. p.: 5-5, 15. p.: 7-5, 18. p.: 9-6, 27. p.: 12-11, 33. p.: 14-12, 38. p.: 15-14, 43. p.: 18-17, 50. p.: 20-19, 54. p.: 23-19, 58. p.: 25-21.

Az Orosháza együttesét továbbra is sérülések sújtják, a Tatabánya elleni találkozón sem Benmiloudra, sem a Gyöngyös ellen megsérült Budayra nem számíthatott Vladan Jordovic vezetőedző, ráadásul a meccs előtt Herjeczki kapus is lebetegedett. Az OFKSE mestere nehéz találkozóra számított, be bizott abban, hogy csapata megtartja az ősz folyamán mutatott játékszínvonalat. A tatabányai gárda szombaton alaposan megszenvedett a PLER otthonában, Kontra Zsolt technikai vezető szerint dekoncentráltan játszottak a fővárosban és nem csak az ellenfelet, de önmagukat is le kellett győzniük a soványka siker érdekében.

Nagy lendülettel vetteték magukat a küzdelembe a csapatok. A találkozó első gólját az orosházi Cemas lőtte, innentől percekig felváltva estek a találatok. A 10. percben Bodó góljával sikerült kettővel ellépnie a Tatabányának. Kapaszkodott az Orosháza, Milovic találatával kisvártatva sikerült is az egyenlítés. Sok hibával játszott a békési alakulat, ami meg is bosszulta magát, Harsányi és Juhász góljaival ismét kettő volt a hazai előny. A vendégeknek lett volna lehetőségük a zárkózásra, sőt az egyenlítésre is, de a kritikus pillanatokban ismét jöttek a hibák, így a 18. percben Pásztor Ákos góljával már három volt a Tatabánya előnye. Maradtak a vendég hibák, az Orosháza igyekezete csak arra volt elegendő, hogy ne nőjön tovább a különbség a két csapat között. A félidő vége előtt egy perccel ismét egyenlítési lehetőség állt a vendégek előtt, ám ismét megremegett a kezük, így egál helyett két gólos tatabányai vezetéssel vonultak pihenőre a játékosok.

A második játékrész tatabányai találattal indult, de Milovic gyorsan egyenlített. Gólra gól volt a válasz, percekig maradt a két gólos differencia a csapatok között. Az Orosháza számos alkalommal egy gólra megközelítette ellenfelét, ám egyenlítés helyett mindannyiszor a hazai csapat talált be és növelte ismétt kettőre az előnyét. harcosan védekezett az OFKSE, ám a támadások befejezésével hadilábon álltak Jordovic mester fiai ezen az estén, sok hibát vétettek, amit a vendéglátók könyörtelenül kihasználtak. A mérkőzés finisében percekig gólképtelennek bizonyultak Milovicék, miközben Diaz góljával három, majd Harsányi találatával immár négy gólosra nőtt a különbség. Az utolsó percekben megrázta magát az orosházi gárda, de már csak az eredmény kozmetikázására futotta.

Harcosan küzdött, ám számos hibával játszott az ezer sebből vérző orosházi együttes, így a Tatabánya csapata nagy csatában ugyan, de megérdemelten nyerte a találkozót.

Vladan Jordovic: — Sajnálatos módon Buday, Benmiloud és Herjeczki sérülése mellett a mérkőzés elején Németh Gábor is megsérült. Teljesen fiatal csapattal szálltunk harcba, küzdöttünk egészen a találkozó befejezéséig. Nem engedtük a rutinos és jó Tatabánya csapatának, hogy rutinból megoldják a mérkőzést, végig bizonytalan volt a meccs kimenetele.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.