Megküzdött a győzelemért az Orosháza

Ceglédi KKSE — Orosházi FKSE-LINAMAR 30-32 (14-14)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Cegléd, 700 néző. V.: Bacs, Bóna. Cegléd: Bősz – Országh 5, Antal, Bíró 5, Tóth N., Lepsényi 8, Takács 7. Cs.: Mojsilov (kapus), Lászlai 3, Hódi 1, Hegedűs, Egyed, Sipeki, Müller, Nikolicza, Perisic 1. Vezetőedző: Kökény István. Orosháza: Herjeczki — Benis 5, Milovic 3, Mazic 4, Buday 6, Cemas 2, Németh L. 4. Cs.: Ivanisevic (kapus), Berta, Stranigg J., Morva 1, Németh G. 2, Szeitl, Tárkányi, Pásztor M., Knezevic 5. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 22, ill. 22 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 6/5
.

Az eredmény alakulása. 5. p.: 1-1, 10. p.: 2-2, 15. p.: 4-5, 18. p.: 5-8, 21. p.: 8-9, 26. p.: 11-11, 35. p.: 15-17, 39. p.: 18-18, 43. p.: 21-20, 47. p.: 22-24, 51. p.: 25-25, 55. p.: 26-28, 58. p.: 29-30.

A Cegléd együttese az elmúlt héten meglepetésre vereséget szenvedett az addig még pontot sem szerző Komló csapatától, így Kökény István edző fiainak volt mit javítaniuk a hazai közönség előtt. Az Orosháza hétfőn érkezett haza Dániából, ráadásul a zöld-sárgák dolgát sérülések is nehezítették, de mindenképpen sikeresen kellett venniük ezt az akadályt, hogy megmaradjanak felsőházas álmaik. A rangadónak is beillő mérkőzést a Duna World televíziós csatorna is közvetítette.

A 4. percben Országh Ádám kipattanóból szerzett szemfüles találatával kezdődött meg a gólgyártás. Orosházi részről Cemas hamarosan válaszolt a harcosan védekező ceglédieknek. A 8. percben is még csak 2-1 volt az állás a hazaiak javára, miután Buday hetest hibázott. A Cegléd kellemetlen stílusú védekezése és a remek napot kifogó Bősz kapus rendre útját állta az orosházi próbálkozásoknak. Az OFKSE-nek Milovic révén mégis sikerült megszerezni a vezetést, majd Knezevic büntetőjével már kettővel is vezettek a vendégek. Közben a másik oldalon Herjeczki is bravúrokat mutatott be és Németh László találatával már hárommal vitt az Orosháza (4-7). Ekkor Kökény edző időt kért, aminek meg is lett az eredménye. Zárkózni kezdtek a házigazdák, a 23. percben pedig Lászlai kiegyenlített. A félidő finisében felváltva estek a gólok, döntetlen állásnál fordultak a csapatok.

A második játékrészt Lászlai gólja nyitotta, de Milovic és Buday góljával fordított az OFKSE, sőt Knezevic hetesével már kettőre nőtt a különbség. Szívósan küzdött a Cegléd, ismét egyenlítettek, de a 42. percben Lászlai ismét vezetést szerzett a hazai gárdának. Ivanisevic védte Takács ziccerét, majd Buday és Németh László góljaival ismét fordított az Orosháza. Ismét időt kért a ceglédi edző, ismét egyenlítettek a vendéglátók. Az 57. percre megrázta magát a vendégcsapat, Németh László találatával már hárommal vitt az Orosháza. Az utolsó két percben két gólos vezetésnél kettős emberhátrányba kerültek Budayék, de sikerült megőrizni az előnyt, ezzel megszületett a várva várt orosházi siker.

Fontos győzelmet aratott Vladan Jordovic együttese a hétközi találkozón. Küzdelmes, fordulatos mérkőzésen megérdemelt vendéggyőzelem született.

Kökény István: — A rengeteg kiállítás sok erőt kivett a csapatból. Az utolsó pillanatig sanszos volt a pontszerzésünk, sajnálom, hogy nem sikerült, a csapat és a közönség is megérdemelte volna.

Vladan Jordovic: — Nagyon kellemetlen és nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Sok energiát tettek a pályára a játékosaim. Izgalmas és harcias találkozón szerezük meg a két pontot.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.