Nem bírtunk a Fradival

Orosházi FKSE – FTC Sporek 20-28 (11-13). NB I/B-s férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Orosháza: KNEZEVICS — Országh 2, Dukics 1, Horváth R., Berta, Kovács A. 2, Ambrus 1. Cs.: Herjeczki (kapus), Raffai 1, Bajusz 3, Kardos, Lókodi 2, MAZICS 3, PÁNCZÉL 5, Balda. Edző: Füzesi Ferenc. FTC Sporek: PAUL — Wieszt Zs. 4, BENDÓ 3, Mazák 3, BUDAY D. 4 (3), KELECSEVICS 8, BAKOS GY. 4. Cs.: Perger (kapus), Németh T., Török 1, dr. Czina, Lepsényi, Tóth J. 1. Edző: Vladan Matics. Kiállítások: 10, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

A felnőtt meccs előtt megmérkőztek az orosházi serdülők és ifik is a Fradi korosztályos csapataival. A serdülő csapat meggyőző fölénnyel verte fővárosi ellenfelét 34-27 arányban. Az ifi csapat már nem dicsekedhet ilyen jó eredménnyel. OFKSE – FTC 22-35.

Ilyen előzmények után következett a felnőtt mérkőzés, amely két gyors Fradi góllal kezdődött. A kezdeti lámpaláz múltával az orosházi csapat is elkezdte a gólszerzést és az ötödik percben 2-3-at mutatott az eredményjelző. A következő percekben felváltva estek a gólok, maradt a minimális vendég előny. Aztán kettős hátrányba került a hazai csapat és a vendégek ezt könyörtelenül ki is használták (15. perc 3-8).

Ebben az időszakban kicsit paprikás volt a hangulat a nézőtéren. (Bertát lerántásért, Kovácsot arcra ütésért állították ki. A következő támadásnál orosházi arcon is csattant a pofon, de Czina megúszta egy sárgával. Nem lenne igazságos a bírók nyakába varrni bármit is, de ebben az időszakban mintha nem lett volna teljesen egyforma a mérce.) Az orosházi fiúk azonban nem a bírókkal, hanem a játékkal foglalkoztak és szívós munkával elkezdték a felzárkózást. Raffai András beállásával érezhetően javult a támadójáték, a védelem kinyitása pedig nem ízlett a fővárosiaknak. A 24. percben Matics edző időt is kért, amivel azt érte el, hogy a kétgólos különbség megmaradt a szünetig.

Nem bírtunk Buday Danival (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit - OrosCafé.hu

A második játékrészben ismét a Fradi kezdett jobban és öt perc játék után már négy volt közte, majd újabb öt perc után már öt (40. perc 14-19). Ebben a tíz percben újra megpróbálkoztunk a hatos falas védelemmel, de sajnos ez nem bizonyult elég hatékonynak. Váltottunk ismét nyitottra és a 47. percben már háromgólos hátránynál a kettőért támadtunk, amikor Kovács Attila kapufája után gólt kaptunk és megint négy volt közte. A Fradi hatalmas falán (Czina, Tóth, Mazák) sok lövésünk elhalt, de még mindig „meccsben voltunk”.

Az 52. percben ismét kettőre csökkenthettük volna a hátrányt, de a végére nyolc gólig jutó Kelecsevics két góljával megint öttel mentek a vendégek. A végére pedig jött a sokszoros válogatott Budai Dániel és az összes rutinját latba vetve irányította a csapatát. Sorozatban hozta kihagyhatatlan helyzetbe a társakat és bár a végig kitűnően védő Knezevics minden tőle telhetőt megtett, a hátrány elkezdett fokozatosan növekedni. Meg sem állt nyolcig, ami egyben a végeredményt is jelentette.

Ezen az estén kicsit gyengébb teljesítményt láthattunk a Pécsett nagyszerűen játszó Dukics, Lókodi átlövő párostól. A csapat jól harcolt, sajnos a rutinos és nagyon jó erőkből álló Fradi ellen ez ma kevésnek bizonyult.

Füzesi Fernc: – Harcos, kemény mérkőzést vívtunk a Ferencvárossal. Még mindig rutin problémákra vezethető vissza sok hibánk, amellett ma az ellenfélnél volt egy klasszis irányító Budai Dani személyében és ez már sok volt. De az út jó, dolgozunk tovább.

Vladan Matics: – A védekezésre nem lehet panaszom, húsz gólt kapni nem sok. Az Orosháza becsületesen helytállt, de mi ennyivel jobbak vagyunk.

A mérkőzésre tartott Avar György, a Kecskemét edzője, aki azonban Székkutas után autójával lovaskocsinak ütközött. A csarnokban sokan aggódtak az ismert sportemberért és feleségéért. A részleteket itt olvashatod.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?