Megvan az OFKSE első pontja

A felnőtt csapat eddig pont nélkül állt, holott már többször is nyerhetett volna, de mindig közbejött valami. Most megtört a jég, a gárda idegenben, Pécsett szerezte meg első pontját.

Uniqua Pécsi VSE – Orosházi FKSE 24-24 (10-11)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Pécs, 1000 néző
Vezette: Hargittai, Markó
Pécs: Bartucz – Boda 5, Holdos 6, Szabó T., Szappanos, Abramovic 3, Iváncsik Á. 5. Csere: Pókos (kapus) Kovács, Győri, Szögi 1, Vajda, Gáz, Werner 4, Lékai, Matus.
Vezetőedző: Danyi Gábor
Orosháza: KNEZEVIC – Ambrus 2, Lókodi 4, Kovács A. 2, HORVÁTH 5, DUKIC 6, Országh. Csere: Herjeczki (kapus) Raffai 1, Bajusz 2, Berta, Kardos 2, Varga, Mazic, Kósa, Pánczél
Vezetőedző: Füzesi Ferenc
Kiállítások: 12 perc ill. 16 perc. Hétméteresek: 3/2 ill. 3/2

Jól indult a mérkőzés, a 13. percben 3-5-re vezettünk. Időt is kellett kérnie a hazai edzőnek, melynek hatására felzárkóztak a vendéglátók (20. perc 7-7). Ennek ellenére mi irányítottuk a meccset, szép támadásokat vezettünk. A kapusok mindkét oldalon kiválóan védtek. A 27. percben 8-10 volt az állás, az előnyből pedig egyet megőriztünk a félidőre.
A szünet után azonban előjött nálunk a szokásos betegség: mintha az öltözőben maradt volna a csapat. Zsinórban kaptunk 4 gólt, így 14-11-re ellépett a Pécs. Füzesi mester időkérése után próbáltuk a sorokat rendezni, de ez nem ment. A 37. percben már 5 gól volt a hátrányunk, 17-12-re vitt az ellenfél. Nehezen vettük fel a tempót, és sokáig tartották előnyüket a pécsiek. A végjátékra azonban rendeztük a sorokat, és szépen elkezdtünk visszakapaszkodni. Az 53. percben 22-20 volt a hazaiaknak. Ekkor Knezevic hetest védett, ami hatalmasat lökött a mieink lelkén, és ezt a lendületet kihasználva egyenlítettünk (57. perc 22-22). Ezt gyors gólváltás követte, majd az utolsó percben kaptunk még egy gólt, amire 27 másodperccel a vége előtt tudtunk válaszolni. Az utolsó támadást a pécsiek vezették, de hatalmas küzdelemben kivédekeztük, így döntetlen lett a vége.
Megszerezte tehát az OFKSE az első pontját az NB I-ben. Ezzel még mindig az utolsó helyen állunk, de talán leszakad az a lelki gát a csapatról, ami meccsről meccsre egyre nyomasztóbb volt, és elkezdjük végre a pontok termelését.

Füzesi Ferenc: – Nagyon pozitívan értékelem a meccset, hiszen idegenben szereztünk 1 pontot. Ezzel úgy gondolom, megtört a sikertelenségi sorozatunk. De ebben a meccsben benne volt a második pont megszerzése is, hisz most is közel voltunk hozzá. Ha a második félidő elején jobban figyelünk, higgadtabbak vagyunk, meg lehetett volna a győzelem. Fontos, hogy az ellenfél 4-5 gólos vezetésénél is pontosan játszottuk azt a rendszert, amit gyakoroltunk, és ez meghozta az eredményt. A fiúk mindent beleadtak. Örülünk a jó teljesítménynek.

A mérkőzést teljes egészében leadja a városi tévé hétfőn, kedden és szerdán 17 és 22 órakor.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Megvan az OFKSE első pontja

  1. K.M. szerint:

    Nagyon jó volt szurkolni a meccsen. Szép volt fiúk! Remélem a továbbiakban is jók leszünk. HAJRÁ OROSHÁZA!

  2. Laccesz szerint:

    Érdemes volt a helyszínen szurkolni és nem csak a nagyoknak!
    5 pont Pécsről!
    Szép volt fiúk!!!

Vélemény, hozzászólás?