Folytatódott a jó széria

Orosházi FKSE-LINAMAR – Ceglédi KKSE 32-28 (20-16)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok, 500 néző. Vezette: Felső, Öcsi. Orosháza: Herjeczki – BUDAY 8, Berta, Németh G. 1, Benmiloud 1, Benis 4, Németh L. 3. Cs.: Ivanisevic (kapus), Stranigg, Morva 1, Cemas 2, MILOVIC 7, MAZIC 3, Pásztor 1, Tárkányi 1, Szeitl. Edző: Vladan Jordovic. Cegléd: BŐSZ – ORSZÁGH 8, Lászlai, Lepsényi 1, Perisics 3, Antal 1, BÍRÓ 10. Cs.: Mojsilov (kapus), Tóth, Bódi 1, Hegedűs, Sipeki, Nikolicza, TAKÁCS 4, Nagy. Edző: Kökény István.

Gyors gólváltással és egy kimaradt hazai hetessel kezdődött a mérkőzés, aztán belejöttek a fiúk, Herjeczki Balázs is fogott néhány lövést. A 9. percben 6-1-es állásnál Kökény István már időt kért, ami nem igen használt a vendég csapatnak, az orosházi hatos falas védelem jól működött. Az első negyed óra végén 11-5-öt mutatott az eredményjelző. Viszonylag gyakran szakította meg a mérkőzést a játékvezetők sípszava, akik nem díjazták a tisztátalan ceglédi védekezést. A második negyedórában Bíró mellé felzárkózott a gólgyártásban Perisics, ő is gólokat kezdett lőni, kicsit feljött a Cegléd, de az orosházi csapat megőrizte 4-5 gólos vezetését. Mindkét részről nagyon feszült idegállapot és sok gól jellemezte az első félidőt.

Kemény csatában győztek a sárga mezes orosháziak a hétközi fordulóban (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A második játékrészben felzárkózott a Cegléd, már a 37. percben 22-21-et mutatott az eredményjelző. Ha lehet, védelemben még inkább fokozták a keménységet, sokszor már a durvaság határán jártak a játékosok. Ebben a periódusban a kemény, nyitott védelem ellen nem igazán találtuk a kulcsot. A 38. percben 22-22-nél Jordovic mester is kikérte idejét és megpróbálta megnyugtatni fiait. Hatalmas harc dúlt továbbra is a pályán, de az időkérés hatott és az orosházi csapat egészen a végjátékig őrizte kétgólos vezetését, 55. p. 29-27. A hajrára kicsit elfáradtak a vendégcsapat kulcsjátékosai, kicsit csökkent a koncentráció is, nem úgy a hazaiaknál, akik végig fegyelmezetten játszva végül négy góllal, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Vladan Jordovic: – Tudtuk, hogy kőkemény csata lesz, az ellenfél megpróbálta a szerda-szombat ritmust kikezdeni, gyors középkezdéssel kijátszani, de szerencsére nem sikerült a tervük.

Kökény István: – Nagy kár volt 10 perc előnyt adni az Orosházának, a felzárkózás rengeteg energiánkat elvette, a végére pedig elfogyott a koncentráció is. Gratulálok az Orosházának és további sok sikert az EHF kupában!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.