Biztos győzelem a PLER ellen

Orosházi FKSE-LINAMAR – PLER-Budapest 27-23 (13-10)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok, 600 néző. Vezette: Horváth P., Marton. Orosháza: HERJECZKI – Benis, Németh G. 1, Benmiloud 3, Buday, MATEVS 4, NÉMETH L. 6. Cs.: Ivanisevic (kapus), Berta, Mazic 2, Morva 1, Stranigg 2, PÁSZTOR M. 5 (3), Milovic 3, Tárkányi. Edző: Vladan Jordovics. PLER: Kránitz – GYENE 7, Leimeter 3, Rédai 1, VADKERTI G. 5 (1), Kocsi 1, Bohács. Csere: TÓTH M. (kapus), Bak 4 (2), Kemény 1, Tóth P. 1, Auth, Sinkovits. Edző: Hutvágner István.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc Hétméteresek: 4/3, ill. 5/3.

Határozottan lépett fel az orosházi csapat és az első gólt is mi szereztük, de látszott, hogy a PLER igazolni akarja edzőjük meccs előtti nyilatkozatát és egyáltalán nem feltartott kézzel léptek pályára. Kiegyenlítettek még a 2. percben. Ezután ez volt a forgatókönyv sokáig. Egy-két gólos hazai vezetés, aztán egyenlítettek a fővárosiak (9. p. 4-4, 15. p. 5-5). A Vadkerti Gábriel és Leimeter Csaba által vezérelt vendégek támadásaival szemben valahogy nem volt eléggé hatékony az orosházi hatos fal. Támadásban hatékonyabbak voltak Jordovic mester legényei. Rendre megtalálták a rést a PLER 5+1-es védelmén. Az orosházi nevelésű Kránitz Zoltán és a később beállt ex-szegedi Tóth Mihály kapus ugyan bravúrok sorát mutatta be, mégis a félidő vége felé stabilizálódott a két-három gólos hazai vezetés (24. p. 10-7). Háromgólos hazai előnynél mentek szünetre a csapatok.

Sok orosházi góllal terhelték meg a vendégek hálóját a zöld-sárga hazaiak (Fotó: Rajki Judit)

Szünet után sebességet váltott az OFKSE. Néhány perc elteltével már öt, sőt hat gól előny is állt az eredményjelzőn (35. p. 16-11). Ez a különbség aztán állandósulni látszott egészen a hajráig. Érezni lehetett, hogy a PLER esélyei attól függnek, hogy Leimeter és Vadkerti vajon meddig bírják erővel. A Mikita fivérek és Laurencz Szabolcs hiánya itt kezdett látszani. A biztos vezetés tudatában megnyugodtak az orosházi játékosok, ráadásul Herjeczki Balázs kapus jóvoltából biztos „hátország” állt mögöttük. A jó napot kifogó Pásztor Mátétól és a végül hat gólig jutó Németh Lászlótól több szemet gyönyörködtető megoldást láthatott az Eötvös csarnok közönsége. A végére még egyszer összeszedte minden erejét a vendég csapat és néhány érdekes bírói ítéletet is kihasználva hajrába kezdett és fel is zárkózott három gólra (48. p. 21-18). Úgy tűnt, még izgalmas is lehet a végjáték, azonban Milovic két emberhátrányból szerzett gólja, valamint a csapat okos, taktikus játéka megnyugtatta a kedélyeket. Végül, különösen a második játékrészben mutatott teljesítmény alapján teljesen megérdemelt hazai siker született.

Vladan Jordovic: – Még nem vagyunk annyira rutinosak, hogy meglássuk azokat a pillanatokat, amikor meg lehet törni az ellenfelet, el lehet dönteni egy mérkőzést. Ezen a meccsen volt két-három ilyen pillanat. Örülök a győzelemnek és várom a szombati EHF kupa találkozót.

Hutvágner István: – Ilyen összeállításban is sikerült megnehezíteni az otthon nagyon erős Orosháza dolgát. Dícséretet érdemel a csapat.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.