Jordovic: optimista vagyok

Az Orosházi FKSE-Linamar NB I-es együttesének vezetőedzője, Vladan Jordovic nyilatkozik a szombati bajnoki nyitány előtt felkészülésről, bajnokságról, kupáról, esélyekről...

A bajnokságot kezdő csapatunk nagyon megfiatalodott a tavalyi szezonhoz képest. Érkezett hét fiatal játékos, így csapatunk az egyik legfiatalabb a ligában. A felkészülési időszak legnagyobb részben rendben zajlott. Csupán egy vírussal volt gondunk, ami a lehető legrosszabb pillanatban ütötte fel a fejét, amikor a saját rendezésű tornánk volt, ahol azt terveztük, hogy gyakorlunk, összeszoktatjuk a csapatot. A felkészülési mérkőzések megmutatták, hogy a csapatban van potenciál, a játékosok akiket idehoztunk lassan hozzászoknak a környezethez, a munkarendszerhez és a követelményekhez. Biztos, hogy sok munkára és türelemre van szükség, hogy minden a kívánt szinten menjen.

A bajnokság, ami előttünk áll, sok nagy kihívást tartogat. Az biztos, hogy a klubok erősebbek, mint a tavalyi szezonban és kemény a konkurencia. Minden mérkőzés egy kis rangadó lesz – bizonytalan végkimenettel. A mi célunk, hogy mint klub megpróbálunk előrelépni, és jobban végezni mint az előző szezonban. Tisztában vagyok azzal, hogy ez nagyon nehéz lesz, ha a többi csapat erejét vesszük figyelembe és hogy egyes csapatok mennyit erősödtek. A sportban hinni kell és magas célokat kitűzni. Nekünk senkit sem szabad lebecsülni, mert nincs hozzá jogunk, de senkit nem fogunk túlbecsülni sem. Arra fogunk törekedni, hogy mindig mindent beleadjuk és hiszem azt, hogy mindenkivel szembe tudunk nézni.

Ebben az évben szerepelni fogunk az EHF-kupában, számunkra ez valamilyen szinten jutalom és kihívás is. Jutalom abban az értelemben, hogy a 2002-2003-as szezon után klubunk ismét megjelenik az európai kézilabda színpadán. Sportértelemben kihívás lesz az egész klub számára, hogy szerezzük a nemzetközi tapasztalatokat is. Optimista vagyok amikor az első fordulóról és ellenfelünkről, a moldáv Olimpus csapatáról van szó. Minden győzelem és minden körön való továbbjutás nagy siker és tapasztalat lesz fiatal csapatunk, klubunk és városunk számára.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.