Újabb edzőmeccs, újabb győzelem

Harmadik felkészülési találkozóját játszotta városunk NB I-es férfi kézilabda csapata hétfő este az Eötvös csarnokban. Ezúttal a romániai Politechnika Temesvár csapata várt Jordovic mester tanítványaira.

Orosházi FKSE-Linamar – Politechnika Temesvár 26-23 (12-14)
Felkészülési férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza

A román válogatott irányítóval és sokszoros grúz válogatott játékossal felálló vendégcsapat előrébb jár a felkészülésben a mieinknél, de annál komolyabb volt a feladat, amit meg kellett oldania kedvenceinknek.

Herjeczki – Pásztor, Németh G., Varsandán, Mazic, Cemas, Németh L. felállásban kezdtek a mieink, de sajnos egy szerencsétlen baleset folytán nem sokáig játszhattak ebben az összetételben. Egy ütközés után csapatunk egyik lövője, Matevs Cemas szerencsétlenül esett a földre és kisebb agyrázkódást szenvedett és vizsgálatra kórházba kellett szállítani. A mérkőzés elején 3-2-1-es nyitott védekezéssel kezdtünk, amivel megleptük a vendégeket, ugyanakkor elöl több hiba is becsúszott, így az első öt perc után 3-4 állt az eredményjelzőn. Egyenlő erők küzdelmét láthatta a mintegy 200 néző. A félidő közepén ugyan elléptek három góllal a vendégek, de a mieink még a félidő hajrája előtt egyenlítettek. Jött még néhány elkapkodott támadás és a temesvári együttes mehetett két gólos előnnyel a szünetre. (12-14).

A második játékrészre sem változott sokat a játék képe. Jórészt mi futottunk az eredmény után, de ezúttal nem engedte ellenfelét két gólnál távolabbra az orosházi alakulat. Jordovic mester minden játékosának lehetőséget adott és örömmel láthattuk, hogy a két junior válogatott hazai kiválóság, Szeitl László és a kapus Miklós Gergő egyáltalán nem volt megilletődve. Jó játékkal, szép megoldásokkal hálálták meg a vezetőedző bizalmát.

A mérkőzés hajrájára az is kiderült, hogy sem elszántságban, sem erőben nem vagyunk hátrább romániai ellenfelünknél. Előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették a vendéglátók, sőt még a publikum szórakoztatására is odafigyeltek a fiúk. Buday és Németh L., majd egy indítás után Németh László és Pásztor révén egymás után két kínai figurás gólnak is tapsolhattunk. Ekkor már négy volt ide, de az utolsó másodpercben még tudtak a vendégek kicsit kozmetikázni az eredményen. A vége 26-23, ami a mérkőzés összképe és a mutatott játék alapján teljesen reálisnak mondható.

A háromgólos orosházi siker értékét mutatja, hogy néhány nappal ezelőtt, a miénknél jóval nagyobb erőkből álló Pick Szeged is csak négy góllal tudta felülmúlni ezt a temesvári alakulatot. Debrecenben edzőtáborozó vendégeinket hamarosan újra láthatjuk, hisz a hétvégi nemzetközi felkészülési tornán ismét pályára lépnek.

Vladan Jordovic: – Ma elsősorban nem a végeredmény volt számunkra fontos. Persze örülök a győzelemnek, ugyanakkor látom a hiányosságokat is. Ezek kijavításán dolgozunk és remélem, a hétvégi tornán már a mainál is jobb játékkal tudunk előállni. A mai meccsen is gyakoroltunk olyan dolgokat, amiket ez ellen a román csapat ellen nem feltétlenül kellett volna, de a bajnokságban nagyon fontosak lesznek. Örülök, hogy a frissen igazolt fiatalokra is teljes értékű játékosként számíthatok.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.