Serdülő: fővárosi sikerek

Az Orosházi FKSE fiataljai két budapesti csapatot is idegenben győztek le az Országos Nyílt Serdülő Bajnokság felsőházi rájátszásának legutóbbi két fordulójában. Barna Károly edző legénysége így – a KSI SE ellen lejátszandó utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül – a rájátszás ötödik helyén végzett.

PLER Budapest – Orosházi FKSE 19-26 (9-11)

OFKSE: Udvari – Zalai 1, Almási 3, Bella 7, Simon, Szilágyi 2, Blaskó. Csere: Majdán, Rákóczi (kapusok), Kiss 3, Sütő 2, Szabó 1, Zvolenszki 5, Szkaliczki 1, Ravasz 1. Edző: Barna Károly.

A hetedik percben még ez ellenfél vezetett 4-2-re, ekkor védekezést váltottunk, amire a hazaiaknak nem volt válaszuk. Itt zsinórban dobtunk 6 gólt és csak egyet kaptunk. Innentől kezdve végig kézben tartottuk a mérkőzést. A csapat minden tagja pályára tudott lépni, minden játékos megfelelő akarattal, fegyelemmel vette ki a részét a győzelemből.

Barna Károly: – A mérkőzés folyamán többször váltottunk védekezést, ami jónak bizonyult és működött. Minden játékos jól teljesített, gratulálok nekik.

Csapatunk a felsőházi rájátszás soron következő mérkőzésére Budapestre, a XVI. ker. KMSE csapatához látogatott. Ez a diákolimpia országos döntője miatt előrehozott mérkőzés volt.

XVI. ker. KMSE – Orosházi FKSE 27-34 (12-16)

OFKSE: Rákóczi – Zalai 2, Almási 2, Bella 7, Simon 10, Szilágyi 2, Blaskó. Csere: Udvari, Majdán (kapusok), Kiss 5, Szabó, Zvolenszki 1, Novák 4, Szkaliczki, Ravasz 2, Németh. Edző: Barna Károly.

Sajnos ettől a csapattól Orosházán egy gólos vereséget szenvedtünk, amit – mint akkor is tudtuk – az arcunknak köszönhettünk. Most igyekeztünk, hogy bizonyítsuk mindenkinek, de főleg magunknak: mi ennél azért többre vagyunk hivatottak. Minden a megbeszéltek szerint zajlott, az 5. percig volt szoros a mérkőzés (4-4). Innentől kezdve lendületet vettek fiataljaink és végig vezetve, magabiztosan, felszabadultan nyerték a visszavágót.

Barna Károly: – Ismét gratulálok a fiúknak a teljesítményükhöz, ha minden meccsen így tudnánk játszani, sokkal több örömöt szereznénk magunknak és mindenki másnak is. Okultunk az orosházi mérkőzésből, melynek a tanulsága az volt, hogy egy népitánc-együttes a fellépése során többet ütközik, mint tettük azt mi azon a találkozón.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.