Varsandán örömmel utazik haza, de a két pontot elhozná

Újabb feladat előtt áll a B. Braun Gyöngyös csapata. A fiúk Orosházára utaznak a hétvégén, ahol mindenképpen győzni szeretnének, amire szükségük is lesz, ha újabb célkitűzéseiknek szeretnének megfelelni. Gulyás István vezetőedző és orosházi születésű, válogatott balszélsőnk, Varsandán Milán egyaránt bízik a sikerben, de mindketten kemény meccsre számítanak – írja a gyöngyösi klub honlapja.

Varsandán Milán jó érzéssel lép pályára Orosházán, ahol mindenképp győzni szeretne. (Fotó: Magyari Máté)

A B. Braun Gyöngyös a múlt szombati, Csurgó ellen megszerzett pontnak köszönhetően helyet cserélt a tabellán a Tatabányával, a bányász pedig vereséget szenvedett Balatonfüreden, így a negyedik helyet sikerült is megőriznünk, noha a Tatabánya egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a mi alakulatunk. A negyedik hely megtartására azonban még így is van esély, igaz, ehhez a bravúrok mellett a „kötelező” pontokat is meg kell szerezni, ami soha sem könnyű feladat, főleg nem idegenben. És főleg nem az Orosháza ellen, amely Gyöngyösön is bizonyította, hogy roppant kellemetlen ellenfél, és mindenkinek képes nehéz perceket okozni. Az őszi, hazai találkozót három góllal nyertük, de a félidőben még a kilenc gólt szerző Buday Dániel vezérletével küzdő orosháziak álltak nyerésre. Nem lesz tehát könnyű a feladat, de Gulyás István vezetőedző bizakodva tekint a mérkőzés elé.

– A Csurgó elleni döntetlen fontos mérföldkő volt az életünkben, de ahhoz, hogy igazán értékes legyen a megszerzett pont, egy percre sem szabad hátradőlnünk. A bajnokság elején kitűzött céljaink teljesítése után újabb, nem hivatalos célt fogalmaztunk meg, és szeretnénk a lehető legelőkelőbb helyen végezni. A sors úgy hozta, hogy a negyedik hely is reális elvárás lehet, élnünk kell ezzel a lehetőséggel, de ehhez az kell, hogy sorozatban jó formát tudjunk nyújtani. Tehát nem pihenünk, jó hangulatban, a szokásos menetrend szerint készülünk, és remélem, hogy győzelemmel térünk majd haza Orosházáról.

Ebben bízik Varsandán Milán is, a B. Braun Gyöngyös orosházi származású válogatott játékosa hazautazik szombaton, amit mindig örömmel és jó érzésekkel tesz, de két ponttal szeretne visszatérni.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen az Orosháza vereséget szenvedett Cegléden, és hiába nem számítana nekik az ellenünk megszerezett pont, biztos, hogy nagyon keményen fognak küzdeni. Buday Dániel semlegesítése fontos feladat lesz, de az Orosháza csapatként igazán erős, idegenben pedig senki sem mehet biztosra ellenük. Mindezek ellenére remélem, hogy ezt az akadályt két ponttal vesszük majd, és így életben tarthatjuk reményeinket, hogy a négybe bekerüljünk.

Gulyás István szerint sem lehet biztosra menni Orosházán, a vezetőedző szerint a szombati az egyik legnehezebb mérkőzése lesz a csapatnak.

Gulyás István nehéz percekre számít Orosházán. (Fotó: Magyari Máté)

– A szurkolóink biztosan emlékeznek, Buday milyen sok kellemetlen percet okozott nekünk az első meccsen, most is arra számítok, hogy agresszív, nyitott védekezéssel találjuk magunkat szemben. Bár a két pont nekünk fontosabb, abban biztosak lehetünk, hogy egy nagyon küzdő, motivált együttessel találjuk szembe magunkat.

A csapatnak tehát minden tudására szüksége lesz, és használnia kell azokat az új taktikai variációkat, amelyeket a téli felkészülés során gyakorolt az együttes. Gulyás István azt mondta: ezeket egyre nagyobb hatékonysággal tudják alkalmazni, az idei két meccsen kifejezetten biztató jeleket látott a mester.

Az Orosháza elleni találkozó után hazai pályán játszik majd a B. Braun Gyöngyös csapata, amely február 15-én a Pick Szegedet fogadja. A mérkőzés az eredetileg kiírt 18 óra helyett 16 órakor kezdődik majd, és a Sport Klub élőben közvetíti.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.