Bajusszal a rák ellen

Az OFKSE-s fiúk is csatlakoztak a “Movember” mozgalomhoz, melynek keretében egy hónapig növesztik a bajszukat, hogy felhívják a figyelmet a prosztatarák veszélyeire.

Bajuszt növeszt az Orosházi FKSE-Linamar NB I-es férfi kézilabdacsapatának hét játékosa. Morva Zoltán, Raffai András, Igor Milovic, Tibor Ivanisevic, Bali Richárd, Varsandán Áron és Yassine Benmiloud egy világszerte ismert figyelemfelkeltő mozgalomhoz csatlakoztak. A “Movember” program keretében felhívják a férfiak figyelmét elsősorban a prosztata megbetegedések magas arányára, a szűrővizsgálatok fontosságára. – írja az OrosCafé.hu

Kackiás kézisek (Fotó: facebook)

– A csapatból többen is rajongunk az amerikai fociért, ott már hagyomány ez az akció. Innen jött a mi ötletünk is, heten kezdtük el növeszteni a bajuszt. Az orosházi csoportról készült fotót beküldtük a Sport TV Trash Talk című műsorához is, a csatorna amerikai talkshow-jának állandó szereplői is részt vesznek ugyanis a “Movember” mozgalomban, és bajusz-szépségversenyt hirdettek – mondta el az OrosCafénak az OFKSE kézilabdázója, Morva Zoltán.

A kezdeményezés egyébként Ausztráliából indult. A csatlakozó önkéntesek egy hónapon át növesztik a kampány védjegyeként szolgáló, különböző formájú és hosszúságú bajszokat, ezzel is felhívják a férfiak figyelmét arra, hogy ne hanyagolják el egészségüket. A mozgalommal az évek során mintegy 174 millió dollár adományt gyűjtöttek.

Magyarország idén ötödik alkalommal vesz részt a programban. A gyűjtéssel egybekötött “Movember” kampány keretében befolyt összeget ezúttal a Magyar Onkológiai Intézetnek ajánlják fel.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.