Bíznak a csapatban, az edzőben

A klub vezetésénél a cél nem változott: erős középmezőnybeli csapatot kialakítani. Rajki István, az Orosházi FKSE elnöke értékel.

Az elmúlt hetekben fontos pontokat veszített az Orosházi FKSE-Linamar NB I-es férfi kézilabdacsapata, mely jelenleg a 9. helyen áll a tabellán egy ponttal lemaradva a hetedik Győr és nyolcadik Cegléd mögött. A bajnokság félidejében Rajki István klubelnököt kértük értékelésre. Megtudtuk, a sérüléshullámból kezd kilábalni a csapat, a hátralévő idei öt meccsnél pedig a cél négy pont megszerzése.
– Úgy vágtunk neki az idei bajnokságnak, hogy egy erős középmezőnybeli együttessé kell összeforrni. Új edző, új játékosok érkeztek, ami megnehezítette a feladatot, de azt gondolom, az első néhány bajnoki azt mutatta, jó úton járunk, fejlődést láthattunk küzdőszellemben, játékstílusban egyaránt – kezdte az értékelést az OFKSE elnöke.

Rajki István szerint a Veszprém elleni mérkőzésen kezdődtek a gondok: Bali Ricsi súlyos sérülést szenvedett, majd további sérülések sújtották a csapatot, ami miatt visszaesett a forma.
– Hat-hét játékosunknál is komoly sérülések jelentkeztek, így egyre nehezebb volt újabb és újabb összeállítással kijönni. A többhetes kiesés visszavetette a játékosok teljesítményét, és újabb hetek kellettek ahhoz, hogy visszanyerjék formájukat. Most úgy tűnik, a játékosok zöme felépült, így készülünk a következő feladatokra – emelte ki Rajki István.

Most hétvégén a Csurgó látogat Orosházára, az idei pontvadászat pedig december 15-én zárul a Mezőkövesd ellen. A célok nem változtak, a vezetőség bízik a csapatban, az edzőben.
– A célkitűzésünk már az elején is az volt, hogy erős középmezőnyű csapat legyünk, és ez nem változott. A hátralévő idei öt meccsen négy pontot kellene szereznünk, a csapatot képesnek tartom erre. A nagyon nehéz őszi sorsolás után eredményesebb, játékvezetői jóindulatban gazdagabb, szerencsésebb mérkőzéseket várok. Az elnökség bízik a csapatban és az edzőben egyaránt, de azt is látjuk, többen hullámzó teljesítményt nyújtanak. Akárcsak szurkolóink, mi is többet akarunk, többet várunk, kérjük a közönséget, jöjjenek, és szurkoljanak sportszerűen az orosháziaknak – hangsúlyozta Rajki István klubelnök. Hozzátette: az OFKSE az ország legjobb 12 csapata között képviseli városunkat.

A hétvégi ellenfél a Csurgó KK. Vladan Jordovic vezetőedző szerint kitartóan dolgoznak, és bíznak a jó eredményben, hiszen nincs mit veszíteniük, inkább csak sokat nyerhetnek. Az OFKSE – Csurgó mérkőzést november 16-án, szombaton hattól rendezik az Eötvös-csarnokban.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.