Vérüket adták a győzelemért

Váci KSE – Orosházi FKSE-Linamar 20-22 (11-13)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Vác, 300 néző. Vezette: Horváth, Marton. Vác: Nagy L. – Bakos Á. 1, Laurencz, Székely, KOCSI 5, Pál 1, Császár F. 4 (2). Cs.: Vitáris (kapus), Bajorhegyi, Simányi 2, Lendvay 2 (2), Tyiskov 1, Kökény, Gábori 4, Nikolicza. Játékos edző: Rosta István. Orosháza: IVANISEVIC – Balda, Morva 2, Varsandán Á., MAZIC 5, Cifra 1, Németh L. 3 (2). Cs.: HERJECZKI (kapus), Raffai, Berta, Benmiloud 1, Harsányi V. 2, Maric, BALI 7, Milovic, Knezevics 1. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 4, ill. 12 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 3/2.

A találkozó kezdődobását Szabó Krisztián, váci autocross Euróba-bajnok és a touring cars kategóriában kétszeres Európa-bajnok Kárai Tamás végezte el. Buday Dani bokasérülése miatt nem tudott pályára lépni a péntek esti találkozón, Bali Richárd sérülten ült a kispadon.

A találkozó elején elhúzott az orosházi csapat, de gyorsan egyenlítettek a házigazdák, majd felváltva estek a gólok. A 14. percben Cifra Tibor súlyos sérülést szenvedett, kórházba szállították: több öltéssel kellett összevarrni a száját, és az egyik fogából is letörött egy darab. Egy perc múlva balszélsőnk, Németh László fejsérülést szenvedett, de ápolás után turbánnal visszatért a pályára, nem így a 21. percben térdsérülést szenvedett Balda Ákos. A szünetre végül kétgólos orosházi előnnyel vonultak a csapatok.

A második játékrészben a Vác mindent megpróbált, de nem bírt a két remekül teljesítő kapusunkkal, Ivanisevic-el és Herjeczkivel. Támadásban Bali vette a hátára a csapatot, fontos gólokat lőve. Az OFKSE végig hősiesen, keményen küzdött, a nagy csatát hozó mérkőzésen mindent megtettek a győzelemért.

Rosta István: – Sajnos nem bírtunk a vendégekkel, fejben nem voltunk itt.

Vladan Jordovic: – Az idegenbeli győzelemért, amelyet egységes csapatunk harcolt ki elismerés jár a fiúknak.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.