Nem sikerült a győzelem

Grundfos Tatabánya KC – Orosházi FKSE-Linamar 32-27 (16-15)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Tatabánya, 700 néző. Vezette: Hargitai, Markó. Grundfos Tatabánya KC: Szente – Pásztor 4, Diaz 1, Rossoni 3, Bodó 6, Dukic 5, Juhász. Cs.: Paul (kapus), Kanyó 3, Mazák 1, Dénes, Katzirz 4, Bartók, Nenadic, Harsányi G. 5 (2). Edző: Debre Viktor. Orosházi FKSE: Herjeczki – Balda 4, Morva 2, Buday 3 (2), Mazic 1, CIFRA 6, Németh 1. Cs.: Ivanisevic (kapus), BALI 6, Knezevic 1, Benmiloud 1, Maric 1, Raffai, Berta, Varsandán Á., Harsányi V. 1. Edző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2
.

Az orosházi csapatnak nem könnyű a helyzete, hiszen a tavalyi első négy helyezett csapattal kezdi a küzdelmeket. A Csurgó és a Pick Szeged is nyert már ellenünk, most az EHF kupában is vitézkedő – és ott kettős győzelemmel továbbjutó – Tatabánya ellen lépett pályára csapatunk idegenben.

Az első percektől fogva a hazai csapat akarata érvényesült a mérkőzésen, folyamatosan 2-3 góllal vezettek, azonban nagyobb előnyre nem tudtak szert tenni. Az orosházi védelem igazán az utolsó 5 percre állt össze, ekkor már volt értékelhető kapusteljesítmény is. Ennek köszönhetően a félidőre sikerült a hátrányt 1 gólosra csökkenteni.

A második félidőben is hasonló volt a helyzet, a meccset a Tatabánya irányította, és a 35. percben először már 4 góllal is vezettek. Hullámzó volt a játék az orosházi oldalról, többször feljöttünk 2 gólra, de közelebb nem tudtunk jönni. A félidő felénél a bírók többször szórták ki az orosháziakat 2 percre egymás után, így el tudott lépni a Tatabánya már 6 góllal is. Ezt az előnyét meg is tartotta a hazai csapat, így magabiztosan nyert.

Debre Viktor: – Jobban megszenvedtünk, mint ahogy gondoltuk.

Vladan Jordovic: – Nagyobb koncentrációval szorosabb eredményt érhettünk volna el. A meccs kiváló volt arra, hogy felkészüljünk a bajnokság következő meccseire.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.